Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Eric Clapton. Bild: Evan Agostini

Eric Clapton berättar om sonens död

Nu berättar Eric Clapton om när han förlorade sin son Conor, som var fyra år när han föll ut från 53:e våningen.

Det är i den helt nya biografin Slowhand – The life and music of Eric Clapton, skriven av Philip Norman men berättad av Clapton, som den tragiska olyckan i mars 1991 återges, enligt bland annat sajten Popculture.

Eric Clapton hade sonen Conor tillsammans med den italienska skådespelaren Lory del Santo, och i mars 1991 var han just på väg att reparera och bygga upp relationen till sin son.

"En ordentlig pappa"

Efter att först ha spenderat en dag på Long Island tillsammans, var planen att Clapton skulle ta med Conor till Bronx zoo dagen efter.

I boken skriver Philip Norman att Clapton sagt till Lory del Santo att han avsåg att "bli en ordentlig pappa" framöver.

Olyckan inträffade när pojken, som exalterat väntade på dagens utflykt, sprang fram till fönstret i lägenheten på 53:e våningen, för att se om pappa var på ingång. Men fönstret var inte stängt som det brukade eftersom en vaktmästare just den här morgonen arbetade i lägenheten med att putsa fönster. Conors mamma var i badrummet och hans barnvakt hann inte reagera i tid. Olyckan var ett faktum.

Förstod inte

När Clapton, som fått reda på vad som hänt i telefon, kom till huset var det omgivet av ambulanspersonal, poliser och nyfikna som samlats kring olyckan. I boken berättar han att han inte kunde ta in den chockartade nyheten.

"'Oavsett vilken fysisk skada Conor hade fått i fallet, så hade de lyckats återställa hans kropp till något slags normalitet när jag såg honom", minns Clapton i boken.

"Jag minns att jag tittade på hans vackra vilande ansikte och tänkte, 'Detta är inte min son. Det ser ut lite som honom, men han är borta'."

Conor begravdes i närvaro av flera stora musikprofiler och kondoleansbreven strömmade in från hela världen. Tears in heaven, som Eric Clapton skrev några månader senare, blev en av 90-talets största hitlåtar.

Förlaget som ger ut boken konstaterar i sina egna förhandstexter att innehållet i boken återges med godkännande av Eric Clapton.

Slowhand: The Life and music of Eric Clapton berättar också om allt från artistens "skandalösa barndom", till kampen mot missbruk under 60- och 70-talen och om relationen med Patti Boyd, gift med Claptons bästa vän George Harrison.

Boken släpptes i Storbritannien den 30 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.