Många göteborgare köade på torsdagen för att få biljett till Håkan-musikalen ”Kärlek skonar ingen” på Göteborgsoperan. Här syns Michalis Koutsogiannakis, som spelar pensionerad hamnarbetare, med flera kända Göteborgsprofiler ur ensemblen.
Många göteborgare köade på torsdagen för att få biljett till Håkan-musikalen ”Kärlek skonar ingen” på Göteborgsoperan. Här syns Michalis Koutsogiannakis, som spelar pensionerad hamnarbetare, med flera kända Göteborgsprofiler ur ensemblen. Bild: ELLIKA HENRIKSON

Enormt sug efter biljetter till Håkanmusikalen på operan

På torsdagsmorgonen släpptes biljetterna till den efterlängtade musikalen inspirerad av Håkan Hellströms texter. Suget blev så stort att Göteborgsoperans sajt inte gick att komma åt under en period.

ANNONS
|

Göteborgsoperan sätter i höst upp musikalen ”Kärlek skonar ingen”. Föreställningen med manus av Mirja Unge bygger på Håkan Hellströms låtar, där texterna berättar om människor ur Göteborgs alla olika samhällsskikt.

LÄS MER:Ont om biljetter när Göteborgs scener drar igång

Den 9 oktober är det premiär för musikalen, och den 2 september klockan tio släpptes biljetterna. Rusningen blev så stor att Göteborgsoperans sajt under en period inte gick att komma åt.

– Det stämmer att sajten varit utsatt för högt tryck, säger Karin Markhede, pressansvarig på Göteborgsoperan.

– Belastningen har varit hög och en del biljettköpare har förlorat sin plats i kön och fått börja om – vilket vi beklagar. Vår telefoni låg också nere en stund, ungefär femton minuter. Nu har en omstart gjorts och sajten fungerar bättre.

ANNONS

Att Göteborgsoperan samtidigt släppte biljetter till ”Ragnarök” – sista delen i Wagners opera Nibelungens ring gjorde söktrycket än mer intensivt. Biljetter till de totalt åtta operakvällarna tog slut på en timme.

Max fyra biljetter

Emil Rinstad, även han pressansvarig vid Göteborgsoperan, sa strax innan biljettsläppet att de förväntade sig en publikrusning till biljetterna:

– Vi har beredskap att ta emot samtal i biljettkassan. Allt vi släppt hittills har sålt slut direkt, eftersom vi får ta emot bara 270 personer åt gången i salongen.

LÄS MER:Efter sju år – nu kommer Håkanmusikalen till Operan

Därför har operan också lagt in ett tak när det gäller antal biljetter det går att köpa till Håkan-musikalen ”Kärlek skonar ingen”:

– Du kan max köpa fyra biljetter per person vid varje enskild beställning, säger Emil Rinstad.

Välkända Göteborgsprofiler

Att intresset var stort för musikalen, som inspirerats av artisten Håkan Hellströms texter, lär knappast komma som en överraskning för någon. I rollerna syns en rad välkända Göteborgsprofiler. Artisten Kristina Issa spelar överlevnadskonstnär, Timo Nieminen syns som stressad stadsplanerare, nattsuddarna Eva och Tommy spelas av Nina Zanjani och Vilhelm Blomgren, medan Anna-Maria Hallgarn portätterar Evas mamma.

LÄS MER:De spelar nyckelrollerna i nya Håkan Hellström-musikalen

Dessutom syns Sofia Pekkari som Fernando, en människa som fått börja om på nytt, och Lars Väringer – en välkänd profil i teatergöteborg – medverkar som Fernandos pappa. Skådespelaren Michalis Koutsogiannakis, känd bland annat från ”Millennium-trilogin” och tv-serien ”Det nya landet” har fått uppdraget att agera pensionerad hamnarbetare.

ANNONS

Biljetterna till Håkan-musikalen såldes helt slut på fyra timmar.

Den som köade, men blev utan biljett, har en ny möjlighet den 28 oktober. Då släpps biljetter till vårens föreställningar av musikalen.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS