Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Michael Barkstedt, Kristoffer Wikström och Reza Alferi, skall anordna en techno-festival på Bananpiren. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera
Michael Barkstedt, Kristoffer Wikström och Reza Alferi, skall anordna en techno-festival på Bananpiren. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

Enorm technofest på Bananpiren

Måndagen den 30 april blir det stor technofest i lagerlokalen på Bananpiren. Med en kapacitet för 4500 personer, en jättesatsning på ljud och ljus vill arrangörerna ge stadens dansare en technofest i världsklass.

Just nu står den 2500 kvadratmeter stora lagerlokalen på Bananpiren tom. Till den 30 april ska det dock byggas upp en mur av högtalare, 24 stycken dubbla bashögtalare av märket Funktion One, det finaste som går att få tag på enligt arrangörerna.

Festen, som av uppenbara geografiska skäl, fått namnet Harbour arrangeras av dansmusikkollektiven Tekla Entertainment System, som består av Gustav Olsson, 34 år, Michael Barkstedt 29 år och Kristoffer Wikström 33 år, tillsammans med Reza Alferi, 38 år från Genesis Project.

- Hela den här festen bottnar i att vi vill ta technoscenen till en ny nivå för Göteborg. Detta blir den första festen av den här storleken här, säger Michael Barkstedt.

LÄS MER: Så blev Göteborg förstavalet för techno

Hur kom ni på att ni ville göra den här grejen?

- Vi vill sätta Göteborg på technokartan. Kristoffer och Michael och jag har setts på fester och pratat om hur grymt det vore om man kan kunde göra just en riktigt stor technofest. Jag har erfarenhet av att göra större arrangemang och de har sin expertis inom techno så tillsammans blir vi en perfect match, säger Reza Alferi.

- Vi känner väl också att vi vill ge tillbaka till den scen vi varit en del av under en lång tid. Vi har alltid behövt åka till andra städer för att kunna uppleva fester av den här storleken och med den här kvalitén. Nu är det dags att folk börjar komma till Göteborg istället, säger Kristoffer Wikström.

Reza Alferi, Kristoffer Wikström och Michael Barkstedt.. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera
Reza Alferi, Kristoffer Wikström och Michael Barkstedt.. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

Så vad kan folk förvänta sig?

- Framförallt akter i världsklass. DVS1 som vi tar hit är en amerikansk DJ som spelar regelbundet på technotemplet Berghain i Berlin. Sedan är vi måna om att lyfta fram den inhemska scenen och där har vi exempelvis Fjäder, hon är bland de bästa Sverige har att erbjuda just nu tycker vi, säger Michael Barkstedt.

LÄS MER: Ny indieklubb på Bengans

- Överlag är det en produktion utöver det vanliga. Förutom en gigantisk scen med ett otroligt fett ljud har vi lagt mycket krut på det visuella, säger Reza Alferi.

- Ja, där har vi verkligen inte tummat på något. Vi har tagit in ljuskonstnären Timothy Wilson som är en av de absolut främsta laserskulptörerna. Det blir påkostad mörk minimalistisk röd dystopi. Precis som vi vill ha det, säger Kristofer Wikström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.