Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Molin sommarpratar den 12 augusti. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Emma Molin sommarpratar den 12 augusti. Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Emma Molin har lagt pusslet

Emma Molin från Grotesco pratar om strukturerna i humorbranschen i sitt sommarprat.

Sommar i P1

Emma Mohlin, komiker

”Lägg pusslet”, upprepar skådespelaren och manusförfattaren Emma Molin i sitt sommarprogram och syftar på strukturerna i branschen. Hon är medlem i humorgruppen Grotesco och fick stort genomslag för sitt avsnitt Ladies night, som handlade om just detta, i deras senaste serie i SVT. Henrik Dorsin blev hon kompis med på gymnasiet då han som 17-åring var "en av Lidingös äldsta personer".

Det är ingen tvekan om att den här sommarvärden arbetar med humor; hon är subtilt vass och bjuder alldeles lagom mycket på sig själv – ett proffs. Barndomens scenskräck botades med skådespeleri och historien om hur Emma och hennes kompisar använde tunnelbanesträckan T-centralen-Ropsten som scen är helt underbar. Också fint att höra att det fantastiska tv-programmet ”Livet i bokstavslandet” var det roligaste av alla jobb (trots att man måste ta hänsyn till sin roll som barnidol även i trängda lägen).

Emma som lagt pusslet är underhållande men kräver att man lyssnar ordentligt; humor kan vara bara ett par ord eller en paus vid rätt tidpunkt.

Sommar i P1 13/8: Paul Svensson, kock

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.