Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elin Andersson fick sjunga med Arvingarna på Storan

– Det var jättekul! Jag var inte alls nervös och Arvingarna var jättesnälla, säger vinnaren Elin Andersson som tog tåget från Östersund för att sjunga med sina idoler.

GP:s projekt med att sända konserter från olika scener i Göteborg fortsätter. När det nu var dags för Arvingarna på Storan passade vi också på att ordna en tävling där ett begränsat antal fans fick komma och se spelningen.

Förstapriset var speciellt. Vinnaren fick chansen att komma upp sjunga Arvingarnas klassiker ”Eloise” på scen med bandet. Framför GP:s kameror.

Alla tävlande skickade in sina sjungande bidrag, men det var femtonåriga Elin Andersson från Svenstavik några mil utanför Östersund som vann. Hennes energi, glädje och starka sångröst gjorde juryns beslut enkelt att fatta.

GP ♥ Arvingarna: Se hela konserten med Arvingarna på Stora teatern

Väl på plats visade det sig att det inte skulle bli en utan två låtar tillsammans med Arvingarna. Inte nog med ”Eloise”, Elin fick också ta Elisa Lindströms roll i Lasseman-duetten ”Finns det nån annan nu?”.

– Det var jag inte alls beredd på men det gick bra. Arvingarna är så trevliga och snälla, säger Elin Andersson som träffat orkestern förut, när de spelat närmare Elins hemmaplan.

– Jag bor i en liten by där det inte händer så mycket. Så jag brukar försöka ta chansen när något kul dyker upp.

LÄS MER: "Vi måste vara rädda om Arvingarna"

LÄS MER: Arvingarna laddar om efter framgången i Melodifestivalen

LÄS MER: Här är veckans bästa nya låtar

Elin Andersson går i nionde klass och fick ledigt för att åka ned till inspelningen med Arvingarna. ”Annars hade jag dragit ändå”, skrattar hon. Efter högstadiet är siktet inställt på en musiklinje i Östersund eller någon annan stans.

– Jag sjunger hela tiden på fritiden och vill gärna utveckla det, säger Elin Andersson som förutom Arvingarna har bland andra Viktor Leksell, Benjamin Ingrosso och Felix Sandman som favoriter.

Men om hon som Sandman, Ingrosso och Arvingarna vill tävla i Melodifestivalen vet hon inte ännu.

– Det skulle kanske vara kul. Om jag känner att jag någon gång blir redo för det skulle jag nog kunna tänka mig att vara med.

Redo för att sjunga med Arvingarna var onekligen Elin Andersson. Efter lunch och soundcheck var det bara att köra. Sedan väntade en lugn kväll i Göteborg innan hemresan till Jämtland. Tolv timmar på tåg.

– Det är det värt och jag har min bästa kompis med mig så det är inga problem.

GP visar Arvingarnas konsert

Konserten med Arvingarna finns på gp.se från och med kl 19:00 den 11 september.

Konserten spelades in på Storan i Göteborg den 1 september med ett Arvingarna förstärkt inte bara av GP-vinnaren Elin Andersson utan även blåsare.

Konserten är resultatet av ett samarbete mellan GP, Arvingarna, Storan och Göteborg & Co.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.