Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nya EPn We Are History släpps den 23 februari. Den 17 april spelar El Perro del Mar på Dramaten. Bild: El Perro Del Mar
Nya EPn We Are History släpps den 23 februari. Den 17 april spelar El Perro del Mar på Dramaten. Bild: El Perro Del Mar

El Perro del Mar släpper ny EP

Sarah Assbring, mer känd under artistnamnet El Perro del Mar, släpper den 23 februari en ny EP. Artisten som ursprungligen är från Göteborg kom förra året med sitt femte fullängdsalbum Kokoro.

El Perro del Mar är flitig. Sedan starten 2003 har hon släppt fem fullängdsalbum och en EP. Den 23 februari kommer andra EPn som går under namnet We Are History. I pressmeddelandet skriver skivbolaget att världsläget, historia och svärta får ta plats i både musiken och texterna. We Are History är en uppföljning av det internationellt kritikerhyllande albumet 'KoKoro' som kom förra året. Den nya EPn innehåller sex låtar där singeln Fight For Life redan finns ute för lyssning.

– Jag tänker på den som den mörka baksidan av KoKoro. Den utspelar sig i nutid, Trump-eran, med allt vad det innebär, men även med en fot i historien – för att det ju är vad nutid är. Jag har varit fullständigt upptagen av tankar om förfluten tid, kanske specifikt medeltiden. Hur vi blev civiliserade och vad att vara civiliserad egentligen är. Hur lätt det är att rasera moral och etik och frågor om mänskliga rättigheter, frågor som generationer innan oss kämpat så hårt för, säger Sarah Assbring själv om EPn i pressmeddelandet.

We Are History är producerat av El Pero del Mar, Jacob Haage samt Petter Granberg. I mars spelar El Perro del Mar i Köpenhamn och London. Den 17 april spelar hon på Dramaten i Stockholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.