Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Blixa Bargeld, frontperson i Einstürzende Neubauten. Bild: RENE VOLFIK
Blixa Bargeld, frontperson i Einstürzende Neubauten. Bild: RENE VOLFIK

Einstürzende Neubauten gör unik Lisebergsspelning

Tyska industrilegendarerna Einstürzende Neubauten kommer till Liseberg i september för en spelning på Stora scenen. Konserten är bandets enda i Sverige i år.

Einstürzende Neubauten bildades i Västberlin 1980 och firar alltså 40 i år. De gjorde sig ett namn i 1980-talets experimentella musikscen med sitt råa sound bland annat med hjälp av egenbyggda instrument, men också metallskivor, borrar och annan byggutrustning som de brukar använda i livesammanhang. Till detta frontpersonen Blixa Bargelds säregna röst.

LÄS MER: Fyra tunga bokningar till Liseberg

Bland bandets mest hyllade skivor återfinns "Halber mensch", "Tabula rasa" och "Silence is sexy".

Spelningen den 11 september är bandets första på Liseberg och deras enda i Sverige.

– Detta är såklart en drömbokning, få band har en sådan kultstatus som Einstürzende Neubauten. Att få se dem uppträda på Stora scenen blir riktigt mäktigt, säger Lisebergs nöjeschef Per Alexanderson i ett pressmeddelande.

Nöjesparkens konsertprogram för 2020 börjar nu ta form. Sedan tidigare är bland andra Mastodon, Lok, Tom Jones och Faith No More, Gwen Stefani, Brad Paisley och Joel Alme klara för spelningar på Stora scenen i sommar.

LÄS MER: Liseberg ska ta extra betalt för sina konserter

Liseberg inför från sommaren också en ny prismodell för konserterna, som kommer göra det dyrare för besökarna. Efter klockan 18 kommer entrén till parken istället att vara 295 kr under de kvällar då det är konsert på Stora scenen. Då ingår ett Lisebergskort som ger entré till resterande öppetdagar och konserter samma år. Den ordinarie Lisebergsentrén kommer fortfarande att gälla före kl 18. Anledningen är förändringar i musikbranschen som gör att artister blir dyrare och dyrare att boka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.