Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tyga på Dignity Health Sports Park i Kalifornien. Bild: Chris Pizzello
Tyga på Dignity Health Sports Park i Kalifornien. Bild: Chris Pizzello

Efter turerna kring Asap Rocky – Tyga ställer in i Göteborg

Rapstjärnan Tyga skulle spela på Port du Soleil på Trädgårn på söndag. Men efter händelserna rörande häktningen av Asap Rocky har han valt att ställa in.
"Vi håller en dialog med Tygas management om nytt datum och återkommer så fort vi får nya besked" skriver arrangörerna i sociala medier.

Artisten Asap Rockys tid på Kronobergshäktet har uppmärksammats världen över. Den världskände rapparen sitter misstänkt för grov misshandel, anklagelser han nekar till, och i amerikanska medier har det förekommit uppgifter om "inhumana villkor". Uppgifter som har tillbakavisats av artisten själv via hans advokat Henrik Olsson Lilja.

LÄS MER: Rapstjärna på Sverigebesök – gripen av polis

Bojkottar Sverige

I samband med händelsen har också drygt en halv miljon människor undertecknat en begäran om att han ska släppas. Flera artister och kändisar har även visat sitt stöd för honom och uppmanat att han ska sättas på fri fot, bland annat hiphop-stjärnor som Tyler, the Creator som har meddelat att han från och med nu bojkottar Sverige.

LÄS MER: Asap Rocky ställer in alla spelningar i juli

Nu står det också klart att rap-artisten Tyga ställer in sin planerade spelning på Port du Soleil på Trädgårn.

Spelningen skulle hållas på söndag och på Trädgårns hemsida står det att den är slutsåld.

I eventet på Facebook har Port du Soleil själva gått ut och rekommenderat personer att inte göra återköp. De skriver i stället att de "håller en dialog med Tygas management om nytt datum och återkommer så fort vi får nya besked".

I kommentarsfältet till uppdateringen har ett hundratal personer redan reagerat inom loppet av en timme från att inlägget gjordes. En del verkar tycka att det är humoristiskt medan andra är upprörda över den inställda konserten.

GP försöker nå ansvariga på Port du Soleil för en kommentar.

Bilden som Port du Soleil lagt upp på sin Facebook-sida.. Bild: Port du Soleil
Bilden som Port du Soleil lagt upp på sin Facebook-sida.. Bild: Port du Soleil

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.