Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hemmagympa med Sofia har blivit ett populärt sällskap för många i coronatider. Bild: Håkan Lyktberg/SVT
Hemmagympa med Sofia har blivit ett populärt sällskap för många i coronatider. Bild: Håkan Lyktberg/SVT

Efter tittarstormen: Sofias tv-gymnastik fortsätter

När Hemmagympa med Sofia försvann från tablån blåste en tittarstorm upp. Nu ändrar sig SVT och utlovar såväl repriser som nya avsnitt av det populära programmet, rapporterar Aftonbladet.

I samband med coronautbrottet lanserade SVT tv-gymnastik med instruktören Sofia Åhman. De 20 minuter långa passen har sänts varje vardagsmorgon och gick att anpassa efter tittarens förmåga.

LÄS MER: SVT visar hemmagympa för alla hemmasittare

Programmet har blivit ett populärt sällskap för många tittare, inte minst äldre som blivit mer eller mindre isolerade under våren.

– Jag har kommit in i fasta rutiner, ordning och reda. Efter gympan så duschar jag, äter frukost och känner mig mycket piggare, säger till exempel 66-årige Odd Österlund till Aftonbladet.

Han beskriver det som en stor förlust när det visade sig att fredagens avsnitt var det sista och kontaktade därför SVT och bad dem spela in fler.

– Det är ett av få program som jag tittar på på SVT eller på tv överhuvudtaget.

Hemmagympa med Sofia på SVT Play

Enligt SVT:s programchef Christina Hill var Odd långt ifrån ensam om att höra av sig för att be om fler avsnitt av Sofias gympapass.

– Vi var nog inte riktigt beredda på att så många skulle tycka att det var så förfärligt – programmen ligger ju på SVT Play och man kan se dem där om man vill gympa men uppenbarligen är det ju många som vill titta linjärt och se dem på morgonen när de sänds, så det har ju blivit kraftiga reaktioner kan man säga, säger Christina Hill till Aftonbladet.

Efterfrågan gör att SVT kommer spela in nya avsnitt som börjar sändas när höstsäsongen drar igång kring nästa månadsskifte. Inom några dagar kommer SVT också sända repriser av tidigare avsnitt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.