Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter första repet - oddsen rasar för Alexander Rybak

Alexander Rybak är tillbaka i Eurovisions finrum. Efter norrmannens första repetition i Lissabon klättrade han till andra plats på vadslagningslistorna.

Ingen har väl glömt Alexander Rybaks jordskredsseger i Moskva 2009, då vår egen Malena Ernman kom på en försmädlig 21 plats?

Nu kan Rybak vara på väg att göra om bedriften. Hans bidrag That's how you write a song har legat någonstans i mitten på vadslagningslistorna hittills, men efter tisdagens första repetition rasade oddsen för en norsk vinst i Lissabon nästa lördag.

"40 kilo har lättat från axlarna"

Det var en lättad Alexander Rybak som pratade med norska public service-kanalen NRK efter repet:

- Det är 40 kilo som lättat från axlarna. Den känsla jag fick när jag tittade på det efteråt är den jag lever för, säger han till NRK och tillägger att det inte är så viktigt om Norge når finalen eller ej.

LÄS MER: Öppna inte upp för fler Rybaks i kväll

Om man får tro bettingbolagen så kommer det gå bättre än så. På tisdagskvällen hade han klättrat till andra plats, efter Israel, på listan om tävlingens troliga slutvinnare.

Benjamin Ingrosso repar på onsdag

På onsdagen är det dags för det svenska hoppet Benjamin Ingrosso att för första gången gå upp på Eurovision-scenen i Lissabon och bränna av Dance you off.

LÄS MER: Benjamin – en värdig vinnare

Honom har vadslagningsfirmorna placerat på en 7-8 plats hittills, men det är alltså innan någon har kunnat höra bidraget live på scenen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.