Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ulrich Hillebrand, teaterchef på Angereds teater, slutar vid årsskiftet. Bild: Lisa Thanner

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Efter bråket – ny ledning på Angereds teater

Ulrich Hildebrand, chef för Angereds teater, lämnar verksamheten till nyår. Istället ska teatern ledas av två personer.

Den nya ledningen kommer bestå av en konstnärlig ledare och en verksamhetsledare. I ett pressmeddelande skriver Angereds teater att Lovisa Pihl blir den som efter årsskiftet tar över som ny verksamhetsledare. Hon är i dag marknadsansvarig på teatern. Rekryteringen av konstnärlig ledare pågår för fullt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Angereds teater anklagas för vanstyre

Det delade ledarskapet är resultatet av en översyn av verksamheten som gjorts under året. Detta efter att medarbetare i vintras larmat om ett utbrett missnöje med teaterns arbetsklimat, som beskrevs som en patriarkal miljö där få medarbetare öppet vågade vädra sitt missnöje i olika sammanhang.

När GP skrev om problemen uttryckte teaterns styrelse fortsatt förtroende för Ulrich Hildebrand, som i 14 år varit teaterchef och konstnärlig ledare. Själv kände han inte igen sig i beskrivningen av arbetsmiljön, men lovade att ta till sig av kritiken.

Nuvarande chefens kontrakt förlängs inte

LÄS MER: Verksamheten förändras på Angereds teater

Hildebrands kontraktsperiod löper ut vid årsskiftet och nu har teaterns styrelse beslutat att göra om organisationen och inte förlänga hans kontrakt. Istället ska hans uppdrag alltså delas på två personer.

– Jag ser särskilt fram mot att dela ledarskapet med en konstnärlig ledare och att vi tillsammans ska skapa angelägen scenkonst och vara en teater som är lyhörd gentemot sin publik och sin personal, säger Lovisa Pihl i pressmeddelandet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.