Ulrich Hillebrand, teaterchef på Angereds teater, slutar vid årsskiftet.
Ulrich Hillebrand, teaterchef på Angereds teater, slutar vid årsskiftet. Bild: Lisa Thanner

Efter bråket – ny ledning på Angereds teater

Ulrich Hildebrand, chef för Angereds teater, lämnar verksamheten till nyår. Istället ska teatern ledas av två personer.

ANNONS

Den nya ledningen kommer bestå av en konstnärlig ledare och en verksamhetsledare. I ett pressmeddelande skriver Angereds teater att Lovisa Pihl blir den som efter årsskiftet tar över som ny verksamhetsledare. Hon är i dag marknadsansvarig på teatern. Rekryteringen av konstnärlig ledare pågår för fullt.

LÄS MER:Angereds teater anklagas för vanstyre

Det delade ledarskapet är resultatet av en översyn av verksamheten som gjorts under året. Detta efter att medarbetare i vintras larmat om ett utbrett missnöje med teaterns arbetsklimat, som beskrevs som en patriarkal miljö där få medarbetare öppet vågade vädra sitt missnöje i olika sammanhang.

När GP skrev om problemen uttryckte teaterns styrelse fortsatt förtroende för Ulrich Hildebrand, som i 14 år varit teaterchef och konstnärlig ledare. Själv kände han inte igen sig i beskrivningen av arbetsmiljön, men lovade att ta till sig av kritiken.

ANNONS

Nuvarande chefens kontrakt förlängs inte

LÄS MER:Verksamheten förändras på Angereds teater

Hildebrands kontraktsperiod löper ut vid årsskiftet och nu har teaterns styrelse beslutat att göra om organisationen och inte förlänga hans kontrakt. Istället ska hans uppdrag alltså delas på två personer.

– Jag ser särskilt fram mot att dela ledarskapet med en konstnärlig ledare och att vi tillsammans ska skapa angelägen scenkonst och vara en teater som är lyhörd gentemot sin publik och sin personal, säger Lovisa Pihl i pressmeddelandet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS