Liseberg beslutade i förra veckan att inte hålla den traditionsenliga julgranen i Lisebergstornet tänd i år, av ekonomiska orsaker. Nu ändrar sig nöjesparken, efter att besvikna göteborgare hört av sig till dem.
Liseberg beslutade i förra veckan att inte hålla den traditionsenliga julgranen i Lisebergstornet tänd i år, av ekonomiska orsaker. Nu ändrar sig nöjesparken, efter att besvikna göteborgare hört av sig till dem. Bild: Stefan Karlberg/Liseberg

Efter besvikelsen – Liseberg tänder julgranen

Förra veckan meddelade Liseberg att de inte skulle tända den traditionella julgranen i Lisebergstornet i år. Anledningen var att det skulle bli för kostsamt. Nu ändrar sig nöjesparken, efter en mängd brev, mail och kommentarer från ledsna göteborgare.

ANNONS
|

De senaste 20 åren har Lisebergstornet klätts in i ljusslingor och tänts upp som en julgran i november. Men i förra veckan meddelade nöjesparken att de inte skulle tända granen i år, eftersom parken tvingats hålla stängt under hela säsongen och ledningen bedömt att det skulle bli för dyrt.

LÄS MER:Ingen julgran på Lisebergstornet i år

Nyheten väckte stor besvikelse bland göteborgarna och efter att Liseberg fått ta emot en mängd brev, mail och kommentarer från ledsna invånare har de ändrat sig. Enligt Liseberg har flera besökare erbjudit sig att själva samla in de 400 000 kronor det skulle kosta att ha granen tänd.

– Jag hade inte förstått hur mycket vår gran betyder för göteborgarna, det är ett misstag som jag får ta på mig, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Beskedet: Jul på Liseberg ställs in

Granen kommer nu att tändas någon gång i mitten av november, runt tiden då Jul på Liseberg skulle ha öppnat, och hållas tänd fram till trettondagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS