Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ebbot Lundberg har blivit av med sin favoritgitarr och erbjuder nu hittelön för att få tillbaka den.  Bild: Isabelle Nordström
Ebbot Lundberg har blivit av med sin favoritgitarr och erbjuder nu hittelön för att få tillbaka den. Bild: Isabelle Nordström

Ebbot Lundbergs favoritgitarr stulen på restaurang Folk

Ebbot Lundberg, tidigare sångare i The Soundtrack of Our Lives, skulle spela på Folk vid Järntorget i fredags. Strax innan konserten stals hans favoritgitarr från scenen.

Ebbot Lundberg var på plats för att spela och sjunga ihop med Nicolai Dunger och hade förberett sig med soundcheck. När det sedan var dags för spelning var hans akustiska gitarr plötsligt borta – stulen.

– Den försvann innan Dungers releasefest-gig på Folk för nya plattan ”Every Line Runs Togerher” som jag producerat och är med och spelar på. Hittelön utlovas, säger Ebbot Lundberg till GP.

Ebbots musikerkollega Nikke Ström efterlyser instrumentet via sin Facebook-sida och beskriver gitarren som ”en sleten Eastman sunburst med en LR Baggs M1 i ljudhålet” och fortsätter: ”ingen dyring, men Tobbes favoritgitarr, så det vore fint om den kom tillbaka”.

LÄS OCKSÅ: De väljs in i Hall of Fame

LÄS OCKSÅ: Ikoniska rockbandet återförenat i Göteborg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.