Nu står det klart att det blir fyra (!) Coldplay-konserter på Ullevi sommaren 2023. När biljetterna släpptes till de två tidigare annonserade datumen var trycket högt.
Nu står det klart att det blir fyra (!) Coldplay-konserter på Ullevi sommaren 2023. När biljetterna släpptes till de två tidigare annonserade datumen var trycket högt. Bild: Suzan Moore

Dubbla extradatum för Coldplay på Ullevi nästa år

Det var högt tryck när biljetterna till Coldplays båda Ullevikonserter släpptes på torsdagen. Efter en timme meddelade Luger att det blir en tredje konsert. Strax efter lunch kom även beskedet om en fjärde spelning på Ullevi.

ANNONS
|

I början av veckan kom nyheten att det brittiska rockbandet Coldplay kommer till Sverige för två konserter nästa sommar. Det är Ullevi som blir nedslagsplatsen för bandets turné, som pågått sedan i mars 2022.

Biljetterna till de två datumen, 8 och 9 juli, släpptes klockan 10 på torsdagsförmiddagen. Trycket var så pass hårt att konsertarrangören Luger redan efter en timme annonserade ett tredje datum, tisdagen den 11 juli. Biljetterna till den tredje konserten släpptes direkt.

Strax efter lunch kom ett nytt besked: Det blir även en fjärde spelning med Coldplay på Ullevi! Nämligen onsdag den 12 juli 2023. Nästa sommar kommer alltså bandet att spela i Göteborg den 8, 9, 11 och 12 juli – och därmed tangera Håkan Hellströms rekord med antal Ullevispelningar samma sommar.

ANNONS

– Trycket har varit högt på Coldplays spelningar i hela världen, och det är förmodligen ingen överdrift att kalla dem världens just nu största band. Att vi lyckas få till hela fyra konserter känns grymt kul och en garant för att det blir folkfest i Göteborg nästa sommar. Extra kul och välförtjänt att Coldplay blev första internationella artist att sälja fyra stycken Ullevi, säger Ola Broquist på arangören Luger.

Världsturnén fortsätter

Coldplay spelade på Ullevi 2017, och gjorde då en tolkning av ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Den nuvarande ”Music of the spheres”-turnén startade i Costa Rica i mars 2022 och har sedan dess passerat bland annat Mexiko, USA, Tyskland, Frankrike och Storbritannien. I höst är det dags för Brasilien och Argentina, innan Coldplay återvänder till Europa våren 2023.

LÄS MER:Recension: Coldplay - ”Music of the spheres”

LÄS MER:Coldplay klara för Ullevi – gör två konserter i juli 2023

LÄS MER:Evenemangschefen: Ullevi kan absolut stå kvar i 50 år till

LÄS MER:Coldplay sponsrar Säters pojklag:”Visste inte vilka de var”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS