Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Jessica Gow / SCANPIX
Arkivbild. Bild: Jessica Gow / SCANPIX

Dubbelt tv-aktuella Peter Harryson allvarligt sjuk

Peter Harryson är tv-aktuell med både sång och skådespeleri. Men den senaste tiden har även varit präglad av svåra hälsobesvär, vilket gjorde att han fick tillbringa julen på sjukhus.
– Jag har fått någon slags blodförgiftning som slog ut alla system i kroppen, säger han till GT.

Den folkkäre skådespelaren Peter Harryson har den senaste tiden kämpat med hälsan. I julas drabbades han av en allvarlig blodförgiftning, med lång sjukhusvistelse som följd. Det berättar han om i en intervju med GT.

– Jag har fått någon slags blodförgiftning som slog ut alla system i kroppen. Nu mår jag efter omständigheterna rätt bra, säger han till tidningen.

LÄS MER: Recension: Bröllop, begravning och dop

De senaste åren har Peter Harryson även plågats av svåra smärtor till följd av artros, något som gjorde att han och frun Charlotte Kuylenstierna för ett år sedan lämnade hemmet på Åstol utanför Marstrand. Terrängen ute på ön slet på knäna. I Göteborg, där han nu bor, går det smidigare. Även om han använder käpp.

– Man klarar av det så gott det går. Jag har inga problem. Men jag kan inte gå så ofta och så bra som jag kunde förr. Jag kan inte röra mig. Jag är 70 bast så det är inte så märkvärdigt. Det finns ju 70-åringar som hoppar omkring, men de är ju få. De är ju undantagen, har han tidigare sagt till sajten News55.

Detta till trots så har han inga planer på att lämna offentligheten. På söndagskvällen ställer han upp som deltagare i Så ska det låta, SVT-programmet han programledde mellan 1997 och 2005.

På söndagen har även tv-serien ”Bröllop, begravning och dop” premiär, där han spelar mot skådespelare som Helena Bergström, Maria Lundqvist och Jan Malmsjö.

Vill du hälsa något till alla tittare som har saknat dig i tv-rutan?

– Titta fort. Man vet aldrig när gubben är tillbaka, säger Peter Harrysson till GT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.