Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jasmine Gustafsson, Sara Bolay, Elin Skog och Diana Baban deltog i
Jasmine Gustafsson, Sara Bolay, Elin Skog och Diana Baban deltog i "Ex on the beach" 2018. Bild: Henrik Montgomery/TT

Dokusåpan ”Ex on the beach” ställs in

Discovery ställer in den kommande säsongen av dokusåpan ”Ex on the beach”, innan den ens har börjat spelas in.
– Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu, säger Jessica Lindman, kommunikationsdirektör på Discovery Networks, till Dagens Nyheter.

Efter att den skandalomsusade dokusåpan ”Paradise hotel” skakats av anklagelser om sexuella övergrepp beslutade produktionsbolaget Nent group att ställa in hela den inspelade säsongen. Nu har tv-kanalen Discovery och produktionsbolaget Meter fattat samma beslut för dokusåpan ”Ex on the beach”, skriver Dagens Nyheter.

Anledningen är samhällsdebatten som följt efter metoo, säger Jessica Lindman, kommunikationsdirektör på Discovery Networks, till tidningen.

LÄS MER: "Paradise hotel" stoppas

– Hela debatten som började med metoo skapade en större medvetenhet kring hur vi beter oss mot varandra, hur män och kvinnor beter sig mot varandra. Vi följer debatten och valde rätt tidigt att ta upp diskussionen internt, och nu har vi tagit det här beslutet. Vi tror helt enkelt inte att våra tittare vill ha ett sådant program just nu.

Förra året spelades dokusåpan in i ett hus utanför Stenungsund och den senaste säsongen utspelade sig i Åre. Inspelningen av årets säsong av ”Ex on the beach” skulle startat i september.

LÄS MER: När ”Ex on the beach” kom till Stenungsund

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.