Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
SVT:s hus på Norra Älvstranden, där bland annat Doobidoo spelas in. Bild: Johanna Wallin
SVT:s hus på Norra Älvstranden, där bland annat Doobidoo spelas in. Bild: Johanna Wallin

Detta har hänt i Kronérfallet

Fick formell varning. Polisanmäld. Åklagaren lade ner ärendet.

20 oktober 2017: En tidigare praktikant på SVT polisanmäler Lasse Kronér. Han ska kring 2012, då de båda jobbade med samma produktion, ha skickat ett stort antal sms till henne, många med sexuellt innehåll. I polisanmälan rubriceras det misstänkta brottet som sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

21 oktober: SVT berättar att det gjordes en intern utredning när kvinnan klagade på Kronérs beteende. Programledaren fick då en formell varning och saken ansågs utagerad.

Via SVT går Kronér också ut med ett uttalande där han menar att det hela var en flört som missförståtts, att han bett om ursäkt och att han och kvinnan inlett ett förhållande något år senare.

26 oktober: SVT meddelar att man fortsätter visa Doobidoo i avvaktan på beslut om förundersökning från åklagare. Beslut om sändning av Kronérs nya program Bara sport skjuts på framtiden.

2 november: Lasse Kronér meddelar att han tar time out och att han hoppar av sin julshow i Göteborg. Skådespelaren Maria Lundqvist tar över uppdraget.

3 november: SVT och Lasse Kronér är överens om att han inte ska leda kommande säsongen av Smartare än en femteklassare.

20 december: Det står klart att komikern Josefin Johansson hoppar in som programledare för Smartare än en femteklassare.

24 januari 2018: Polisutredningen mot Lasse Kronér läggs ner efter beslut av åklagare. SVT och Lasse Kronér ska träffas för att återuppta samarbetet. Programmet Bara sport ska få premiär under våren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.