Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Detta får du inte missa i veckan!

Underbarn från Hammarkullen, kontrollerad radikalism på kvinnodagen och Makthaverskans Hugo Randulvs oklara musiksmak i veckans guide.

7/7 The Game + Aden x Asme

Kl. 19–22, 18 år, 495 kr

Trädgårn är inne i ett giftigt bokningsrus nu, vilket känns något främmande att skriva. Ikväll kommer amerikanska The Game, en rappare som har gjort sig känd for att vara svårt inkonsekvent och extremt vältränad. Plikten tvingar mig också att nämna supporten i form av underbarnen Aden och Asme, från Hammarkullen. Bevakningen runt de två rapparna har verkligen, som vore det ett statligt tvång, koncentrerat sig till detta: de är från Hammarkullen. En förort i Göteborg. Man kan också nämna att duon har släppt några av förra årets bästa låtar.

Aden x Asme i Hammarkullen.. Bild: Olof Ohlsson
Aden x Asme i Hammarkullen.. Bild: Olof Ohlsson

8/8 Premiär för klubben Mute Swan

Bengans

20–23, 20 år, 100 kr

Nya Mute Swan lägger fokus på country och folkmusik, då arrangörerna menar på att det råder brist på denna sortens klubbar i Göteborg. Vilket känns besynnerligt, då det inte råder brist på denna sortens klubbar i Göteborg. Hur som helst ett trevligt intiativ. Premiärkvällen baxar in både Victor Furbacken och Blue House. Bengans lär säkert leva upp som en stingslig chiligryta, och ju fler möjligheter till distraktion vi medborgare har desto bättre.

Tilde Hjelm ska starta en ny klubb på Bengans.. Bild: Jonas Lindstedt
Tilde Hjelm ska starta en ny klubb på Bengans.. Bild: Jonas Lindstedt

8/8 Ladyfest firar internationella kvinnodagen

Folk

19–02, 18 år, 50 kr

Ladyfest och Amnesty 8 gör sitt för att lyfta kvinnodagen. Ikväll drar de in över Folk tillsammans med skivsamurajen Lady Louise och Bastaljonen. Besökare kan även ta del av flera föreläsningar, som förhoppningsvis lutar mer åt det revolutionära, robusta hållet än det lättsamma. Det finns få saker som slår att dricka bärs till kontrollerad radikalism. Överlag lär Ladyfest lägga sig fint i utrymmet mellan hyllning och kamp, nöje och upplysning.

Bild: Pressbild
Bild: Pressbild

9/3 Klass II

Oceanen

20–01, 20 år, 100 kr

Klass II är oskiljaktiga från sitt moderskepp Luxury. Göteborgsbandet svarar helt mot det lilla skivbolagets filosofi om hur musik bör låta: oklara textrader, frasiga gitarrer och halvironiska rockambitioner. Ikväll gör Oceanen plats för kvintettens albumsläpp, vilket retar varenda indienerv i denna otränade kropp. Och Makthaverskans Hugo Randulv DJ:ar! En människa med en musiksmak som är svår förneka, omöjlig att fullt ut förstå.

Trumm och Orgel spelar på Nef.. Bild: Josefine Larsson
Trumm och Orgel spelar på Nef.. Bild: Josefine Larsson

10/3 Trummor & Orgel

Nefertiti

20:30-23:30, 20 år, 180 kr

Nefertiti har varit passiva under senare tid. Inte mycket av värde har letat sig ut från Hvitfeldtsplatsens lokaler: Klubb Beat insisterar på att återvända varje lördag och väldigt lite har hänt däremellan. Nu kommer i alla fall Trummor och Orgel hit med nya skivan Indivisiblity. En albumtitel som ger upphov till irritation eftersom den är dålig. Bandet har annars en stark låtkatalog att ta spjärn mot och kan säkert skjuta in lite energi i Nefertitis tysta stenfundament.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.