Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Detta får du inte missa i helgen

Sveriges otrevligaste rappare, ett litet punkspa i form av Shitkid, rysk fokus på bio och en blandning av tacos och techno. Detta får du inte missa i helgen, enligt GP:s klubbskribent Jonathan Bengtsson.

Torsdag 7/12


Stor

Hoki Moki
22, 20 år, 100 kr


Han kan mycket väl vara Sveriges bästa rappare, sägs vara ytterst otrevlig i intervjusammanhang, och hans nya skiva ska vara ”inspirerad av Paulo Nerudas poesi”. När Stor kommer till Göteborg gör man klokt i att följa efter. Låt oss också tala lite om att Stor egentligen heter Ulises Infante Azocar. En människa med det namnet kommer definitivt att invadera någon centraleuropeisk blåbärsstat under sin livstid. Tiden får utvisa om jag har rätt.
 

Fredag 8/12

Shitkid + Sea Lion

Studio HPKSM
21-02, 18 år , 100 kr

ShitKid uppskattar man dels för att hon kommer från Kramfors, har bara haft goda upplevelser av människor från Ångermanland, men också för att hon gör musik som verkligen prövar ditt tålamod. Melodierna fräser lyssnaren i ansiktet, texterna är halvt obegripliga, trummaskinskompet låter som någonting en montessoriklass har sytt ihop på en eftermiddag. Ytterligare konsumentinfo: Åsa Söderqvist har en instagram som är underlig på ett särskilt behagligt sätt. Ett litet punkspa. 

Shitkid. BIld: Jonas Lindstedt.


Embassy-Liston & Parlour-Anders

Folk
22–03, 23 år, fritt inträde

När man lyssnar på The Embassy förstår man att The Embassy lyssnar på bra musik. Jag kan inte påstå att jag har någon vidare stark relation till duon, som enligt Wikipedia ”bildades i en lägenhet 1999”. Men de för mig fungerade deras skivor som en portal in i till en högre form av musiklyssnande. Lämpligt då att ena halvan av Göteborgsbandet rattar skivor imorgon kväll på Folk tillsammans med Parlour-Anders (ska man veta vem ”Parlour-Anders” är?).
 

Lördag 9/12

Ryskt fokus: Stalker

Bio Roy
20:30, 7 år, 125 kr


Bara ordföljden ”ryskt fokus” gör mig så upphetsad att jag måste ta spjärn mot en kopiator här på kontoret. Vill du spendera lördagskvällen på annat vis än med sex bärs i huvudet och ett Santana-solo i bröstet? Gillar du också att må lite dåligt under tre timmar? Vill du stappla ut från biosalongen med så många livsinsikter att du kommer behöva springa hem och maskinkonsumera youtubeklipp tills du blir tom igen? Gå och se Andrej Tarkovskijs Stalker på Bio Roy.
 

Stalker. Bild: Bio Roy

Techno & Tacos

Elis Corner
18–01, 18 år, fritt inträde


Techno och tacos, det ligger onekligen bra i munnen. Men mexikansk mat och klubb kan vara två förrädiska saker att förena. Scen: Hög bas dunkar samtidigt som du hockeytrycker in en felvikt tortilla i munnen. Någon Majornakille som ser ut som en påse baguetter i ansiktet snubblar in i dig. Ett infanteri av majs och lök och sås sätter kurs mot dina svårt tidsenliga kläder och plötsligt ser du ut som du har dödat en vattensork med dina bara händer. Elis Corner är hur som helst ofta svinmysigt. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.