Bergakungens syster-Imax på Filmstaden i Mall of Scandinavia öppnade redan 2015.
Bergakungens syster-Imax på Filmstaden i Mall of Scandinavia öppnade redan 2015. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Detta bör du veta om Imaxpremiären

Ja, det går bra att byta sin vanliga Star Wars-biljett mot en Imaxbiljett. Nej, vi vet inte vad de kommer att kosta.

ANNONS
|

Det som borde ha varit en glad nyhet för Göteborgs alla Star Wars-fans, att den nya filmen även kommer att premiärvisas på stans nybyggda Imaxsalong den 18 december, förbyttes snabbt mot ilska och frustration på sina håll.

"Vill att ni framför till Filmstaden att man blir jävligt förbannad när man köpt biljetter till premiären för att nu få reda på att Imaxsalongen blev klar innan premiären. Vad ska vi göra med våra biljetter" skriver en upprörd läsare som menar att han är långt ifrån ensam om att känna denna ilska.

"Vi snackar om hundratals människor som sitter med biobiljetter som inte är ombokningsbara och det känns surt med tanke på att man vill se den på Imax", fortsätter han i sitt mejl.

ANNONS

Går att återlösa

Men där kan GP lugna honom och alla andra som redan köpt "vanliga" biobiljetter till "Star Wars: The rise of Skywalker". De går visst att lämna tillbaks och byta mot en Imaxbiljett.

LÄS MER:Göteborgs första Imax-bio färdigbyggd i rekordfart

– Ja ja, man kan absolut återlösa sina köpta biljetter. Men vi har ingen teknisk möjlighet att göra det på sajten utan man måste ta sig till en biograf, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden.

Dock får man vara beredd på att hosta upp en slant för mellanskillnaden. En ordinarie biobiljett kostar 155 kronor medan priset för en Imaxbiljett i Stockholm ligger på 225 kronor. Vad priset landar på i Göteborg är ännu hemligt, men det lär hamna där någonstans.

– Allt ska läggas in i våra egna system under eftermiddagen och innan det praktiska är klart vill vi inte gå ut med något pris.

Släpps under eftermiddagen

Caroline Hellström understryker dock att platserna i Bergakungens Imaxsalong kommer att vara rätt begränsade. Där finns bara 214 stolar och då blir det snabbt trångt för Star Wars-fansen.

– Vill man vara helt säker på att se filmen på premiärdagen bör man först skaffa en Imaxbiljett och sedan återlösa sin vanliga biljett, inte tvärt om.

LÄS MER:Efter Imax-beskedet – Bergakungen kan rivas

När kan man göra det?

– Vi släpper Imaxbiljetterna på tisdagseftermiddagen, men exakt vilken tid vill jag inte gå ut med riktigt ännu. Man får helt enkelt hålla koll på vår sajt.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS