Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gården-festivalen 2019 blev inte någon dundrande publiksuccé trots namn som Tame Impala och Bad Cash Quartet. Bild: Anders Ylander
Gården-festivalen 2019 blev inte någon dundrande publiksuccé trots namn som Tame Impala och Bad Cash Quartet. Bild: Anders Ylander

Det blir ingen Gården-festival i sommar

Efter två år i Trädgårdsföreningen tar festivalen Gården en paus. – Tanken med Gården är att vi ska gör den de år läget är det rätta, säger Niklas Westergren på arrangerande FKP Scorpio.

Första året, 2018, kallade man sig Garden - a day in the park, och bland annat The National och Future Islands spelade. 2019 växte man till två dagar, bytte namn till Gården och såväl ett återförenat Bad Cash Quartet som Tame Impala och Sarah Klang var på scen.

Men sommaren 2020 blir det ingen Gården-festival.

– Tanken med Gården är att vi ska gör den de år då läget är det rätta, säger Niklas Westergren på arrangerande FKP Scorpio och fortsätter.

– Jag tycker det är bra om vi kan komma ifrån det här med att en festival ska komma tillbaka varje sommar. Vi vill kunna ändra, byta och ta en paus när det behövs istället för att cementera arrangemangen.

Niklas Westergren säger att Gården mycket väl kan komma tillbaka i någon form 2021. Men just nu fokuserar man på sommarens konserter som bland annat omfattar fyra Ullevi-spelningar med Håkan Hellström och två Ullevi-kvällar med tyska metalbandet Rammstein.

LÄS MER: Historien om Göteborgs stökigaste rockband

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.