Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

De tar över efter Nordegren och Epstein i P1

I slutet av 2022 meddelade Louise Epstein och Thomas Nordegren att de skulle sluta som programledare i P1. Nu är det klart vilka som tar över rodret: Parisa Amiri, Jonas Bonnier, Kristoffer Ahonen Appelquist och Katherine Zimmerman.

Louise Epstein och Thomas Nordegren har lotsat P1-lyssnarna genom samtiden varje eftermiddag de senaste tolv åren. Den 26 januari gör de sin sista sändning ihop, vilket de annonserade i början av december förra året.

Nu står det klart att fyra personer kommer att turas om i studion framöver, nämligen programledaren Parisa Amiri, som lett såväl Guldbaggegalan som ”Tolvslaget på Skansen”, komikern Kristoffer Ahonen Appelquist som senast ledde ”Svenska nyheter”, författaren och mediechefen Jonas Bonnier, samt SR:s egna Katherine Zimmerman, som hörts i bland annat ”Studio ett” och ”Morgonpasset i P3”.

Det nya programmet kommer att heta ”Talkshow i P1” och har premiär den 30 januari.

"Om 'Morgonpasset' och 'Studio ett' fick ett kärleksbarn så tror jag att det skulle bli det här programmet. Jag och mitt nya gäng vill fortsätta att göra en smart och rolig show om samtiden", säger Katherine Zimmerman enligt ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Sveriges radio lägger ner ”Nordegren och Epstein”

LÄS OCKSÅ: Här är alla vinnare i ”På spåret” 1987-2022

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.