Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

De tävlar i På spåret i höst

Klockan 19.59 på onsdagen presenterade Kristian Luuk och Fredrik Lindström deltagarparen i vinterns säsong av ”På spåret”. En av årets debutanter är GP:s krönikör Ina Lundström – som bildar lag med radioprofilen Hanna Hellquist.

Det är ett av de mest populära, långlivade och prestigefyllda underhållningsprogrammen i SVT. I en ”pressträff”, som tydligt drev med Palme-pressträffen, presenterade programledaren Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström årets deltagare i ”På spåret”.

– Jag kan i princip garantera en spännande och rolig säsong med otroligt färgstarka och kunniga tävlande som bjuder både på imponerande kunskap och på sig själva, säger Kristian Luuk i en kommentar.

Bland de tävlande finns bland andra SVT:s utrikesreporter och programledare Carina Bergfeldt som parats ihop med TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson.

LÄS MER: Ina Lundström är en av tre göteborgare i ”På spåret”

– Detta blir den mest spännande tågresa jag har gjort och att få göra resan ihop med Carina Bergfeldt känns jätteroligt. Vi får se om vi hinner dra i nödbromsen i tid. Men det viktigaste är ju att njuta av åkturen, säger Marcus Oscarsson till SVT.

Här är årets deltagarpar

Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson

Hanna Hellquist och Ina Lundström

Marcus Samuelsson och Jason ”Timbuktu” Diakité

Jonatan Unge och Cecilia Düringer

Agnes Wold och Christer Lundberg

Dilan Apak och Moa Lundqvist

Patrik Arve och Irena Pozar

Farah Abadi och Johan Glans

Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg

Första avsnittet av vad som blir säsong 32 av ”På spåret” sänds den 26 november i SVT.

Redan i tisdags avslöjade Aftonbladet att ett av höstens deltagarpar är Jason ”Timbuktu” Diakité och stjärnkocken Marcus Samuelsson, som tillsammans driver podden ”This moment”.

Stjärnkocken Marcus Samuelsson och artisten Jason "Timbuktu" Diakité gör tillsammans podden "This moment" och är ett av paren som tävlar tillsammans i ”På spåret” i höst. Bild: Jessica Gow/TT
Stjärnkocken Marcus Samuelsson och artisten Jason "Timbuktu" Diakité gör tillsammans podden "This moment" och är ett av paren som tävlar tillsammans i ”På spåret” i höst. Bild: Jessica Gow/TT

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.