Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

De spelar nya Trazan och Banarne

Lasse Åberg fyller 80 år i år, samtidigt som hans band Electric Banana Band med Janne Schaffer i spetsen firar 40 år. Dessa två jubileum firas med familjemusikalen "Trazan & Banarne - Banankontakt ". Här är skådespelarna som åker med på turnén.

Trazan och Banarne ska bli familjemusikal och åka på turné. Nu avslöjas det vilka som spelar de ikoniska gestalterna när originalen har börjat bli till åren. Turnén har sin premiär lördag 3 oktober i Örebro och pågår hela hösten.

Den 11 oktober spelar de två föreställningar på Lorensbergsteatern i Göteborg. Manus till föreställningen är skrivet av Lasse Åberg och musiken av parhästen Janne Schaffer.

Det blir Christian Åkesson och Nassim Al Fakir som tar över det ärofyllda uppdraget och blir nya Trazan och Banarne.

Nassim Al Fakir har tidigare synts i bland annat "Bolibompa" och "Bäst i test" medan Christian Åkesson känns igen från "Mumbo jumbo" och "Partaj". Enligt arrangörerna väntar nu en färgsprakande musikal med ett tydligt miljöbudskap. Trazans och Banarnes hem är hotat när Fröken Öken, spelad av Charlott Strandberg, vill hugga ner skogen.

Nassim Al Fakir är en av skådespelarna som tar över det ärofyllda uppdraget att bli nya Trazan och Banarne när Electric Banana Band gör familjemusikalen "Trazan och Banarne – Banankontakt". Bild: Malin Hoelstad / SvD / TT
Nassim Al Fakir är en av skådespelarna som tar över det ärofyllda uppdraget att bli nya Trazan och Banarne när Electric Banana Band gör familjemusikalen "Trazan och Banarne – Banankontakt". Bild: Malin Hoelstad / SvD / TT

I år är det 40 år sedan Electric Banana Band stod på scen för första gången. Sedan dess har publiken kunnat sjunga med i låtar som "Min piraya Maja", "Banankontakt" och "Olyckans sång".

Musikalen turnerar runt i Sverige mellan oktober och december i år. Förutom Trazan, Banarne och Fröken Öken får publiken bekanta sig med bland andra Herr Kameleont, Maja Piraya, Johnny Råtta och DJ ungel.

LÄS MER: Lasse Åberg gör musikal om Trazan och Banarne

Barnprogrammet "Trazan och Banarne" sändes först i SVT:s "Jullovsmorgon" 1976 och fortsatte sedan sändas i flera säsonger.

I dag anses det vara ett av Sveriges genom tiderna mest populära barnprogram. Fram till nu har originalskådespelarna Lasse Åberg och Klasse Möllberg synts i rollerna som Trazan och Banarne. Tillsammans med Janne Schaffer bildade de Electric Banana Band.

2006 deltog bandet i Melodifestivalen med låten "Kameleont".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.