Musikhjälpen 2021 leds av Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia.
Musikhjälpen 2021 leds av Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia. Bild: Mattias Ahlm

De leder årets Musikhjälpen

Den 13 december låser Musikhjälpen in Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia i en 144 timmar lång direktsändning. Årets tema är ”För en värld utan barnarbete”.

ANNONS
|

Årets Musikhjälpen, som kommer att sändas från Gamla torget i Norrköping, leds i år av Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia. Tillsammans kommer de att programleda en 144 timmar lång direktsändning under temat ”För en värld utan barnarbete”. Om detta meddelar Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

Det är Brita Zackaris andra år som programledare för Musikhjälpen efter debuten förra året.

– Det är världens roligaste jobb. Det är också tiden på året då man fylls med hopp om mänskligheten. Att alla går ihop och engagerar sig för något större än dom själva är en sån perfekt julsaga att man knappt orkar med, säger Brita Zackari i pressmeddelandet.

ANNONS

Läs mer: Miriam Bryant: ”Jag dras tyvärr bara till psykbryt”

Oscar Zia: ”Barn ska vara barn.”

Med sig har hon två kollegor som gästat buren flera gånger, Oscar Zia och Anis Don Demina. Temat som trion ska uppmärksamma i år är ”För en värld utan barnarbete”.

– Det känns så självklart att barn inte ska arbeta. Barn ska vara barn. En av de viktigaste sakerna för mig under veckan är att förstå mer om hur det faktiskt ser ut i världen, lyfta ämnet och se till att göra det vi kan från vårt håll, säger Oscar Zia i pressmeddelandet.

Läs mer: Serier: Nya tips från Netflix, SVT, C More och HBO – vecka 46

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS