Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

De gör dragshow i karantänen

Dragdrottningarna Cherry Wilder och Bebula Leigh har fått sätta sina liveshower på paus på grund av coronaviruset. Nu har de istället startat en dragshow på Youtube.
– Vi ville sprida lite glitter, glamour och glädje om så bara för tio minuter, säger Peter Svensson som ligger bakom karaktären Cherry Wilder.

Showen har de valt att kalla "Let's talk about" och i den pratar de båda dragartisterna om allt i från åldrande och skönhetsoperationer till sex och showbusiness. Framförallt vill de inte prata om corona.

– Jag tror att till vilken kanal man än vänder sig nuförtiden, så är det första man ser corona. Det talas tillräckligt om det i alla medier nu. Jag och min kollega var trötta på det. Man kan kolla nyheterna en gång om dagen, sen behöver man något annat. Så det var bara att ta de glittriga dragshowerna från scenerna och trycka in det på internet, säger Peter Svensson.

LÄS MER: En händig man med rosa peruk fyller 60

Han och Daniel Aspén har hållit på med dragshow i snart tio år, men har känt varandra ännu längre. Det var Daniel som först kom in på det, en Halloween 2011. Sedan fick han med sig Peter Svensson året därpå.

– Det var sminket jag föll för, vi var hemma hos honom och han sa att "nu ska jag prova att sminka dig" och så gjorde han det. Jag blev väldigt fascinerad. Jag trodde jag skulle se ut som en galen hårdrockare, men det gjorde jag ju inte. Sen rullade det bara på och jag började lära mig att sminka mig själv via tutorials på nätet. Vi gör allt själva med smink och hår, säger Peter Svensson.

Vill sprida glitter, glamour och glädje

Peter Svensson har en bakgrund som musikalartist och förra året vann han pris för "Årets drag" på QX gaygala. Sedan dess har han och kollegan Daniel Aspén åkt runt och showat som sina karaktärer Cherry Wilder och Barbara Leigh på olika klubbar och krogar. Tills nu då.

LÄS MER: En bögtjejs uppväxt

– Vi är vana att hålla igång och uppträda och vi kände att vi måste hålla det här rullande, trots corona. Plus att vi vet att många sitter hemma och är uttråkade. Vi ville sprida lite glitter, glamour och glädje om så bara för tio minuter.

Hittills är fem avsnitt av showen släppta, men Peter Svensson utlovar fler.

– Vi håller på att spela in en säsong två, så förhoppningsvis kommer fem avsnitt till. Innan dess kommer andra grejer på min kanal, jag har precis lagt upp en sminkvideo om hur jag går från Peter till Cherry.

"Let's talk about" finns att se på Cherry Wilders Youtubekanal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.