De bästa klubbarna och festerna under Way out west

Samtidigt som Way out west rullar in och tar över stora delar av Göteborg arrangeras mängder med inofficiella fester för såväl de med som de utan festivalband. GP guidar dig till de bästa festerna och spelningarna utanför festivalen.

ANNONS
|
BÄSTA KLUBBARNA OCH FESTERNA UNDER WAY OUT WEST
Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

ONSDAG

grade crossed
Pustervik, 8 augusti
19–03

Pustervik smygstartar festivalhelgen med två gratisspelningar. Göteborgska Fontän tar sig återigen an Pusterviks scen med deras psykedeliska ljudbilder medan den Nyazeeländska Marlon Williams med sin indiefolkrock gör sin första solospelning i Göteborg.

Folk, 8 augusti
20–02

Folk håller i en Wow-förfest tillsammans med Teg publishing. Det blir releasefirande för Lars Teglunds bok Dagens ris som består av ledsna och arga insändare till Norrbottens–Kuriren och på scen står norrländska rapparen KITOK . Det blir även Klagomur Live, en slags liveversion av Ring P1, där gäster kan SMS:a eller bara skrika ut sina klagomål. Klagomuren hålls av Ina Lundström, journalist och programledare i Ring P1.
BÄSTA KLUBBARNA OCH FESTERNA UNDER WAY OUT WEST
Bild: Tomas Ohlsson

TORSDAG

grade crossed
Hoki Moki, 9 augusti
22–03
Skivbolaget Welfare Sounds ställer till med fest och bjuder på två av sina finaste akter på Hoki Mokis scen – Linn Koch-Emmery och Terra. Perfekt för den som behöver fylla på glaset med skramliga gitarrer.

Hotell Pigalle, 9–10 augusti
14–01
Under torsdagen och fredagen bjuder Club Paris Hiltån bjuder på dansextravagans på Hotell Pigalles takterrass. En efter en avlöser DJ:s av hög kvalité av varandra från eftermiddag till natt. Bland adra spelar Lisa Fritzell (Hokus Pokus), Per Hammar (Dirty Hands), Susanne & Nadja, Samir Yosufi (P3 Musikguiden) och Sandra Mosh (MOSH Musik).

Nefertiti, 9 augusti
17–03
Arrangören Digital Kärlek bjuder in till en kväll med det senaste inom de smalare korridorerna av svensk trap och hiphop. Från tidigt till sent spelar bland andra Sharks, Sörja och Ros.
BÄSTA KLUBBARNA OCH FESTERNA UNDER WAY OUT WEST
Bild: Nicklas Elmrin

FREDAG

grade crossed
Nefertiti, 10 augusti
23–03
Club Studio One blandar upp Way out west-utbudet med reagge, dancehall och afrobeats. På scen står en av Västafrikas största artister – T–SMALLZ från Gambia. DJ-båsen proppas fulla med rutin från Göteborgs mer rytmiska musikvärld när bland andra DJ LV, Rough Lynx, och Mr Gillis ställer ut skorna.

Tvinky, 9–11 augusti
12–16
Det mångsidiga eventbolaget 333 och Tvinky bjuder på dagsfest på andra långgatan i dagarna tre. Det bjuds på live- och DJ-framträdande och på fredagen gästar rapparen Skander scenen.

Zamenhof, 9–11 augusti
13-01
Under hela Way out west-helgen är det Zamenfest vid Esperantoplatsen. Eftermiddagsspelningarna kickar igång redan på torsdagen med Mushtaq Khorsand, medan fredagseftermiddagen tillhör singer-songwritern Tilde Hjelm. På kvällen intar ELD scenen med sin retroelektroniska pop.
BÄSTA KLUBBARNA OCH FESTERNA UNDER WAY OUT WEST
Bild: Michael Zorn

LÖRDAG

grade crossed
Oceanen, 11 augusti
12–15
Återigen bjuder Oceanen i samarbete med skivbolagen Birds Records, Startracks och Youth Recordings på eftermiddafsfest. I år har de utökat till två scener som bjuder bland andra på akter som Kristian Antilla, Västerbron, Nord & Syd och Riga Tiger.

Yaki-Da, 8–11 augusti
Kör stenhårt från onsdag till lördag med vad som närmast kan liknas vid en egen liten festival. Under helgen spelar bland andra Little Dragon, Ruby Empress, Vulkano, Sakarias, Lamix och många fler. Lägg därtill ett helt batteri av DJ:s utspridda på flera våningar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS