Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Eric och Suzy Kenneby, spelade av Peter Apelgren och Katia Winter, i nya säsongen av
Eric och Suzy Kenneby, spelade av Peter Apelgren och Katia Winter, i nya säsongen av "Solsidan". Bild: Johan Paulin

De är nya kärleksparet i "Solsidan"

Till hösten är det premiär för den sjätte säsongen av "Solsidan". Gänget i Saltsjöbaden får tillökning av paret Eric och Suzy Kenneby som spelas av göteborgaren Peter Apelgren och Katia Winter.

"Solsidan" är tillbaka i rutan med tio färska avsnitt som har premiär på C More och TV4 i höst. Det intellektuella paret Eric och Suzy Kenneby kunde ha varit de perfekta vännerna till Fredde och Mickan Schiller. Om inte Mickan hade råkat vara Suzys mobboffer under skoltiden. Nu måste Mickan ofrivilligt möta den förnäma fru Kenneby var och varannan dag. Inte nog med det så börjar Suzy äta sig in i Mickans bekantskapskrets.

– "Solsidan" har varit både läskigt och underbart och läskigt att göra. Men alla i teamet var så snälla, som när en gammal släkting kommer och hälsar på. En som man tycker om menar jag nog. Det konstiga var att det regnade när vi filmade, säger Peter Apelgren som spelar Eric Kenneby i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Peter Apelgren testar sig fram

Peter Apelgren är bland annat känd för sin medverkan i TV4:s "Enkelstöten" och humorprogrammet "Lycka till". De senaste två åren har han spelar föreställningen "Improvajsing" i Göteborg och även resten av Sverige.

Katia Winter, som tidigare varit med i tv-serierna "Dexter" och "Sleepy hollow" har sett sin medverkan i "Solsidan" som givande.

– Att göra "Solsidan" i våras var verkligen otroligt kul, och Suzy är en helt annan typ av karaktär än vad jag har gjort tidigare. Det känns extra kul att få göra något så svenskt som Solsidan eftersom jag i princip bara har jobbat i internationella produktioner tidigare, säger Katia Winter som spelar Suzy Kenneby.

I huvudrollerna ser vi som tidigare Mia Skäringer, Felix Herngren, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Malin Cederbladh och Henrik Dorsin. Den nya säsongen har premiär på C More den 6 oktober och på TV4 den 20 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.