De är klara för ”Så mycket bättre” 2023

I slutet av oktober är ”Så mycket bättre” tillbaka med en ny säsong. GP listar deltagarna som är klara för den 14:e upplagan av TV4:s succéprogram.

ANNONS
|

”Så mycket bättre” är inne på säsong 14, och i sommar samlas åter ett gäng folkkära artister på den gotländska gården Grå gåsen för att dela tolkningar och berättelser med varandra och tittarna. I de senaste säsongerna har både nya och tidigare deltagare medverkat i programmet. Några är med under hela inspelningstiden, medan andra gästar under utvalda avsnitt.

Under våren har TV4 pytsat ut information om vilka 2023 års deltagare blir. I en intervju med Nyhetsmorgon råkade dessutom Lasse Holm avslöja två artistkollegors medverkan i programmet.

Här är listan på årets deltagare:

Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Jessica Gow/TT

Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry slog igenom stort med världshiten ”Save tonight” 1997. Singeln klättrade på listorna runt om i världen och nådde plats fem på Billboardlistan hot 100. Efter en period utanför rampljuset är artisten sedan några år tillbaka. I januari släpptes sjätte albumet ”Back on track”, och i höst medverkar han alltså i ”Så mycket bättre”, efter att ha fått frågan för andra gången. Eagle-Eye Cherry säger till TT att tajmingen är perfekt, och att han ser fram emot att gå utanför sin bekvämlighetszon i tolkandet av låtarna.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Naina Helén Jåma/TT

Peg Parnevik

Peg Parnevik blev först känd genom realityserien ”Parneviks” i TV3 där svenska kändisar flyttade in i familjen Parneviks hem i Florida. I mars 2016 släppte hon debutsingeln ”Ain’t no saint” som senare placerade sig på andra plats på Svenska singellistan. 2017 vann hon kategorin ”Årets nykomling” på P3 Guldgalan. Peg Parnevik är en av artisterna som kommer att medverka under hela inspelningstiden, rapporterar Elle.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Christine Olsson

Lasse Holm

Lasse Holm har en bred repertoar på meritlistan efter att ha varit verksam artist, kompositör och textförfattare i över 60 år. Mest känd är han för sina bidrag i Melodifestivalen, både som artist och låtskrivare. 1986 vann han tävlingen tillsammans med Monica Törnell med låten ”E’ de’ det här du kallar kärlek”, som slutade på femte plats i Eurovision song contest. Som låtskrivare har han vunnit Melodifestivalen ytterligare fyra gånger med ”Främling”, ”Eloise”, ”Bra vibrationer” och ”Dag efter dag”. I höst deltar 79-åringen i Så mycket bättre.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: OLA TORKELSSON / TT

Sanne Salomonsen

Den danska rocksångerskan Sanne Salomonsen släppte sin första skiva 1972, men startade sitt första rockband redan som elvaåring. Genom åren har hon turnerat mycket i Sverige, och deltagit bland annat i Melodifestivalen och Diggilooturnén. 1988 vann hon en Grammis för låten ”Den jeg elsker”, som var en del av en kampanj mot aids.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Jessica Gow

Dogge Doggelito

Dogge Doggelito, eller Douglas León är en av Sveriges mest populära rapartister, som soloartist och som frontfigur i hiphopbandet The latin Kings (1994-2005). Doggelito beskrivs som en pionjär på den svenska rapscenen och har under sin karriär vunnit grammisar och valts in i The Swedish music hall of fame. Han har samarbetat med flera stora artister, som Håkan Hellström och Lill-Babs. I sommar är han också aktuell med en musikbiografi där han berättar om sin karriär och ett liv i fattigdom, sorg och missbruk.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Stefan Jerrevång/TT

Mapei

Låtskrivaren och artisten Jacqueline Cummings, känd under artistnamnet Mapei slog igenom internationellt 2007 med singeln ”Video vixens”. 2014 kom debutalbumet ”Hey hey” som hyllades i svensk media. Hon har också nått framgångar i sina samarbeten med artister som Robyn, Timbuktu och Swedish house mafia. I en intervju med Aftonbladet säger artisten att hon länge velat vara med i ”Så mycket bättre” och att hon ser fram emot att bli introducerad på nytt för svenska folket, efter att ha haft en stor del av sin karriär utanför Sverige.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Claudio Bresciani / TT

Marit Bergman

Marit Bergman sjöng bland annat i punkbandet Candysuck på 90-talet, men är mest känd som soloartist. 2002 slog hon igenom med albumet ”3.00 A.M. serenades”, och två år senare vann hon två Grammisar för albumet ”Baby dry your eyes”. Marit Bergman är också en av initiativtagarna till musiklägret Popkollo. Bergman har tidigare blivit tillfrågad att delta i ”Så mycket bättre”, men i år blev tajmingen rätt. ”Det ska bli så spännande att höra vad de hittar på av mina låtar”, säger hon i en intervju med TV4.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: ALI LORESTANI / TT

Ellen Krauss

Singer/songwritern Ellen Krauss singeldebuterade 2019 med ”The one I love”, men redan året innan tilldelades hon priset Årets rookie vid Denniz Pop Awards. Sedan hennes första album ”Pearl” släpptes 2020 har hon hunnit turnera med både Laleh, Miriam Bryant och Markus Krunegård, och i vår är hon ute på egen turné.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Anna Tärnhuvud

Omar Rudberg

Omar Rudberg är artist och skådespelare. Han deltog i Talang år 2010, och var medlem i pojkbandet FO&O från 2013 till 2017. De deltog i Melodifestivalen år 2017, och sedan bandet upplöstes samma år har Omar Rudberg släppt egen musik. År 2019 debuterade han som skådespelare i Netflix-serien ”Young royals”. Trots att serien spelar in sin sista säsong i sommar, samtidigt som ”Så mycket bättre” är schemalagt, tackade han ja. ”Jag sa ju till dem att jag skiter i om jag inte får sova den där veckan. Alltså jag bara måste vara med,” säger han till TT.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Maja Suslin/TT

Jonathan Johansson

Den ofta så filosofiska popmaskinen Jonathan Johansson debuterade år 2008 med albumet ”En hand i himlen”. År därpå fick han motta en Grammis som årets nykomling, och så sent som i år blev han utsedd till årets textförfattare för albumet ”Om vi får leva”. Jonathan Johansson är inte ovan vid att hans musik tolkas. Bland hans mest kända låtar finns bland annat ”Rosa Himmel”, som Molly Sandén har fått en stor hit med.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Claudio Bresciani / TT

Staffan Hellstrand

Den 66-årige musikern startade sin karriär med symfonirockbandet Dimmornas bro 1975 men det var som soloartist på 1990-talet som han fick sitt stora genombrott. Hans stora hit ”Lilla fågel blå” blev Årets låt på Grammisgalan 1994. Refrängen ska han ha kommit på i tvättstugan. Andra låtframgångar är ”Fanfar” och ”Bilder av dig”. Men fotbollslåten ”Explodera”, som var herrlandslagets officiella till EM 2000, hamnade i skymundan av Markoolios inofficiella dunderlåt ”Mera mål”.
Alla artister som är klara till ”Så mycket bättre” 2023
Bild: Tobias Röstlund

Pär Wiksten

Pär Wiksten är frontfigur i The Wannadies, som slog igenom i slutet av 1980-talet. De hade hitlåtar som "My hometown" och "You and me song". Bandet splittrades 2002 men gjorde comeback 2020 med singeln "Can't kill the music". Wiksten är även låtskrivare och producent, och vann en grammis i kategorin ”Årets kompositör” 2010 för Amanda Jenssens ”Happyland”. Han har även skrivit och producerat åt artister som Dregen, Dolores Haze och Love Antell.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS