Dark Tranquility fast i Indien

ANNONS
|

Hårdrocksbandet Dark Tranquility har i helgen spelat på en stor rockfestival i Bangalore i Indien, vid namn Bangalore Open Air. Hit bokas lokala indiska rockband så väl som stora internationella akter som Leprous, Ihsahn och Animals as Leaders. På onsdag ska Dark Tranquility stå på scen på en annan festival i Tyskland, men den spelningen hänger just nu på en ganska skör tråd. Bandet sitter nämligen fast på en flygplats i Indien. Vi fick tag på gitarristen Martin Henriksson för att fråga vad det är som händer egentligen.

– Det har varit minst sagt kaotiskt, vi visste inte om festivalen ens skulle bli av förrän ett par timmar innan vi lämnade Sverige. Nu visade det sig att vi saknar ett utresetillstånd, som vi inte blivit informerade om att vi behövde. Men det är tydligen omöjligt att lämna landet utan detta tillstånd. Efter att ha stått där i några timmar och testat allt från diplomati till mutor och milda hot så gav vi upp.

ANNONS

Vad händer nu?

– Nu har vi spenderat dagen med att fylla i blanketter, ta nya kort till visum och suttit stumma i ändlös ovisshet. Bangalore är inte den populäraste destiantionen i universum, så det går bara ett flyg om dagen. Om allt går vägen i dag så finns det en chans att vi kan vara hemma på onsdag kväll. Det skulle i bästa fall betyda att vi får tjugo timmar hemma nnan vi ger oss av till Tyskland och Polen för fler festivaler. Livin' the dream som vi brukar säga...

Vad gör ni om ni inte kommer med planet?

– Vi gör som vi brukar göra. Löser det i baren. Kall Kingfisher och okej väder hjälper oss en bit på vägen.

ANNONS