Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Darin Zanyar kommer ut som homosexuell. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Darin Zanyar kommer ut som homosexuell. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Darin kommer ut som homosexuell: ”Jag är stolt över att vara gay”

Artisten Darin Zanyar kommer ut som homosexuell via sin egen Instagram. 33-åringen skriver att det tagit en stund men att han är stolt över att vara gay.

Under måndagseftermiddagen publicerade Darin Zanyar, som fick sitt genombrott i Idols första säsong, ett inlägg på Instagram där han kommer ut som homosexuell.

”Alla i världen borde känna sig stolta över och bli accepterade för vem de är. Jag vet hur svårt det kan vara. Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay. Happy pride!”

I kommentarsfältet kan man läsa hur flera av Darins vänner och branschkollegor visar sitt stöd. Benjamin Ingrosso, Alvaro Estrella, Titti Schultz och Mårten Nylén skickar alla hjärtemojis och varma hälsningar till Darin.

”Alltid varit naturligt”

Under karriären har Darin vid flera tillfällen fått svara på frågor om sin läggning. I en intervju med tidningen Frida från 2012 fick han utveckla sitt resonemang kring rykten om att han var homosexuell.

”Det stör mig inte alls, det är inget problem för mig. Att folk spekulerar och sprider rykten är något man måste acceptera när man blir känd.”

För QX berättade han 2015 om hur han upplevde mottagandet på bland annat Pride och Gaygalan.

– Det är en publik som varit med sedan dag ett och jag tycker det är viktigt att ge tillbaka. Jag är väldigt mycket för öppenhet, så det är klart jag supportar. Jag är uppvuxen med väldigt öppna människor och för mig har homosexualitet alltid varit naturligt. Jag vet att alla inte har turen att ha det så, men det är skönt att det varit så för mig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.