Danska Oscarsvinnaren ”En runda till” kan få engelsk remake

Den danska Oscarsvinnaren ”En runda till” kan göras om på engelska, och med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Det rapporterar Deadline.

ANNONS
|

Det dröjde inte ens en dygn efter den danske regissören Thomas Vinterbergs känslofyllda tal på Oscarsgalan innan spekulationerna om en engelsk remake var i gång.

Hans film ”En runda till”, som kretsar kring fyra krisande lärare som prövar att leva med en halv promille alkohol i blodet, vann en statyett för Bästa internationella film. Thomas Vinterberg gick upp till podiet och berättade om sin dotter, som skulle ha spelat Mads Mikkelsen barn i filmen, men som omkom i en bilolycka precis när inspelningen dragit i gång.

– Jag kände att om det ska finnas något skäl alls att göra det här ska det vara som en hyllning till livet, sade han till GP inför att filmen visades på Göteborgs filmfestival.

ANNONS

Thomas Vinterberg blir producent

Enligt Variety vann Leonardo DiCaprios produktionsbolag Appian Way rättigheterna till filmen efter en kamp som ska ha stått mot så väl Jake Gyllenhaals som Elizabeth Banks produktionsbolag.

I nuläget finns inga formella beslut även om Endeavor Content and Makeready uppges finansiera den nya versionen. Thomas Vinterberg pekas också ut som exekutiv producent, men ska inte skriva manus eller regissera om filmen blir verklighet.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS