Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Danny Saucedo på the Theater under sin förra show
Danny Saucedo på the Theater under sin förra show "Nu". Bild: Anders Ylander

Danny Saucedo i toppform redo för Göteborg

Danny Saucedo är tillbaka med ny show, ny klädkollektion och nya musiksamarbeten. Han känner sig starkare än någonsin.

I sin senaste krogshow "Nu" sålde Danny Saucedo 120 000 biljetter. Uppsättningen höll i sig i tre säsonger. Nu är han tillbaka med ny produktion och ny ensemble i "The Run(A)way show" som kommer spelas under hela hösten på "The Theatre" i Gothia Towers.

– Det här är det största jag har gjort, hitintills, säger han.

Repetitionerna har precis börjat. En upptrappning i den intensiva perioden som har pågått i redan ett och ett halvt år med förberedelser och stora beslut. Förväntningarna är högre än någonsin, och det finns press från flera håll.

– Jag har haft panik innan repetitionerna, jag har inte kunnat känna på det fysiskt, hur mycket det är. Allt har bara varit i luften, men nu känns det bra. Sen har jag ett fantastiskt team runt mig som sköter allt som jag inte hinner med och det är väldigt skönt.

LÄS MER: Danny karismatisk i bombastisk show

Känner du dig bättre än någonsin?

– Ja, men det gör jag. Jag tränar och jag springer och jag sjunger. Jag har skrivit massa musik, jag har rest mycket i år och hittat massa inspiration. Det har hänt en massa saker i mitt privatliv också som har påverkat mig och gjort mig väldigt kreativ.

Det är just i det privata livet som Danny Saucedo finner kraft och verktyg för att skapa ny musik och komma med nya idéer. Hans känslor får utlopp genom musiken och de inre känslorna har varit extra påtagliga senaste tiden.

– Mitt artisteri är en produkt, eller effekt, av det som händer i mitt privatliv och det har varit mycket, vilket sen har gett mig väldigt mycket uttryck som konstnär och artist.

Samarbete med 17-årig rappare

För några månader sedan fick Danny Saucedo ett samtal från DJ Black Moose. Han hade jobbat i samma studio och kommit över en av Dannys äldre låtar.

– Han sa att om jag inte hade några planer med låten så skulle han vilja producera upp låten och sen göra en feature med mig och Einár.

17-åriga rapparen Einár har tagit den svenska hiphopscenen med storm. Han har släppt flera låtar det senaste året och har över en miljon lyssnare i veckan på Spotify. Nu är ett samarbete med den unga artisten ett faktum och därmed en genre som tidigare varit outforskad för Danny Saucedo.

– Det har liksom skjutit mig lite över huvudet. Så jag var öppen för förslaget och kände att det här skulle bli ett spännande samarbete och kul att få blåsa liv i en gammal låt. Det känns bra att låtar får hitta hem.

LÄS MER: Einár samarbetar med Saucedo och Leksell

Livet för ex-flickidolen Danny har fortsatt i hundranittio kilometer i timmen, inte bara med musiken. Nu berättar han om en kommande klädkollektion i samarbete med ett svenskt modeföretag.

– Det är en kollektion för alla kön, för alla läggningar. Jag skulle säga att det är en modern kollektion för en modig modern människa.

Han har kastats in i den svenska modebranschen och förutom kläderna i kollektionen har modeföretaget även varit delaktiga i framtagandet av kläder och kostymer till den kommande showen.

"Göteborgspubliken är mycket charmigare"

Den förra showen hade uppsättning i både Stockholm och Göteborg. Denna gången är det "The Theatre" som har förtur.

– Jag trivdes så mycket när jag var där sist. Ett fantastiskt rum att befinna sig i och Göteborgspubliken är mycket charmigare och tacksammare publik att uppträda för än Stockholmspubliken. Jag känner mig fint uppskattad i Göteborg och jag kände mig hemma och tänkte 'här vi jag fortsätta hänga', säger han och skrattar.

Danny Saucedo

33-åriga Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski (Danny Saucedo) är född och uppvuxen i Stockholm.

Han är känd från både Idol och Melodifestivalen och deltog 2016 i Så mycket bättre.

"The Run(A)way show" har urpremiär på The Theatre i Gothia Towers 31 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.