Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

DaBaby på Grammy Awards 2021 Bild: Jordan Strauss
DaBaby på Grammy Awards 2021 Bild: Jordan Strauss

DaBaby ber om ursäkt för aids-kommentarer

Den amerikanske rapparen DaBaby ber nu om ursäkt på Instagram för de kommentarer han yttrade under Rolling Loud Miami-festivalen.
– Sociala medier rör sig så snabbt att människor vill förgöra dig innan man ens fått chansen att växa och lära sig för sina misstag, skriver han.

LÄS MER: Festival dumpar rappare efter hiv-kommentar

Under en spelning på festivalen Rolling Loud Miami härom veckan yttrade rapparen DaBaby några ord som fick många att höja på ögonbrynen.

Bland annat ska han ha uppmanat publiken att tända sina mobilficklampor förutom de ”som kommit till konserten med HIV, eller haft oralsex med andra män på parkeringen utanför”.

Sedan dess har världsartister så som Dua Lipa, sir Elton John och Madonna tagit ställning mot artisten och än så länge har fem stora festivaler, däribland Lollapalooza i Chicago, valt att avboka rapparen.

LÄS MER: Artistkollegor fördömer homofobiska uttalanden

Under måndagen ska DaBaby gett en formell ursäkt via sin Instagram.

– Jag är en man som har fått skapa sin egen väg genom väldigt tuffa förhållanden. Jag har fått folk jag känner att officiellt jobba emot mig och fått veta att det jag egentligen behövde var utbildning inom dessa ämnen och vägledning, något som varit utmanande för mig. Jag uppskattar alla som har kommit till mig med vänlighet och sträckt ut en hand för att erbjuda vishet, utbildning och resurser. Det var det jag behövde och det jag fick.

Detta är DaBaby andra uttalande efter händelsen då han tidigare svarat på kritiken i en ny musikvideo som bland annat avslutas med raderna:

”Jag ber om ursäkt för att jag är jag, på samma sätt som att ni vill vara fria att vara er själva”.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.