Den 17 maj öppnar Stadsbiblioteket för besökare igen.
Den 17 maj öppnar Stadsbiblioteket för besökare igen. Bild: Adam Ihse / TT

Då öppnar Stadsbiblioteket igen

Den 17 maj öppnar Stadsbibliotek för besökare igen, efter att ha hållit stängt hela året. Biblioteket kommer att tillåta ett begränsat antal besökare och bara hålla öppet för snabba ärenden.

ANNONS
|

Den 4 januari stängde Stadsbiblioteket på grund av den höga smittspridningen. Sedan dess har bara entrén hållits öppen för att reserverade böcker ska kunna hämtas och snabbdatorer användas.

LÄS MER:Nytt bibliotek öppnar i Brunnsparken

Men från och med den 17 maj öppnar biblioteket för besökare igen. Det beslutade Ann Catrine Fogelgren, ordförande för kulturnämnden, på måndagen. Men vissa begränsningar ligger kvar.

Begränsningar ligger kvar

Bland annat släpps ett begränsat antal besökare in och fortsatta restriktioner om att inte stanna för länge och inte sitta ner ligger kvar. Det kommer att finnas ett begränsat antal datorer tillgängliga för max 20 minuters användning. Kaféet håller fortsatt stängt, grupprum och studieplatser är inte tillgängliga.

ANNONS

LÄS MER:Här är de 20 romaner ni lånade mest på biblioteket 2020

– På grund av smittspridningen i samhället är biblioteken fortsatt inte en mötesplats, inte heller Stadsbiblioteket. Vi uppmanar därför fortsatt våra besökare till väl förberedda besök, det vill säga helst i förväg reservera det de vill låna, göra sina ärenden så snabbt som möjligt och inte komma i sällskap, säger Anna Petrén Kilhström, verksamhetsområdeschef för Stadsbiblioteket, till Vårt Göteborg.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS