Därför var paret i ”Gift vid första ögonkastet” aldrig gifta

Paren träffas för första gången vid altaret – och hinner knappt hälsa innan vigselceremonin sätter igång. Men i årets ”Gift vid första ögonkastet” blev ett av paren aldrig äkta makar i juridisk mening, rapporterar Expressen. ”Denna säsong har det skett ett undantag”, skriver SVT till tidningen.

ANNONS
|

Det uppmärksammade SVT-programmet går ut på att åtta personer väljs ut av experter, och matchas ihop till fyra par matchas

För ett av paren blev vigseln inte den fantastiska ceremoni som många hoppats på – snarare tvärtom. Märtha och Axel stötte tidigt på olika problem, bland annat då den förra sade sig inte känna någon som helst attraktion för sin nyblivne make.

Paret valde därför att avbryta experimentet i förtid, och skilja sig.

– Vi får ha en skilsmässa i registret, konstaterade Märtha inför kameran, efter att de kommit fram till beslutet.

LÄS MER:Har GVFÖ blivit lyteskomik?

Coronapandemin ligger bakom

Men den så kallade skilsmässan lyser med sin frånvaro i både Märthas och Axels register. Paret var nämligen aldrig juridiskt gifta.

ANNONS

Förklaringen har att göra med coronapandemin, och dess påverkan på svenska myndigheter.

”Det stämmer att Märtha och Axel inte blev juridiskt gifta. Denna säsong har det skett ett undantag. På grund av pandemin fanns det en fördröjning i handläggningen av registreringen och när produktionen förstod att äktenskapet sedan gick mot sin upplösning så valde man att avbryta den byråkratiska delen av handlingen”, skriver Martina Pettersson, projektledare på SVT, till Expressen.

LÄS MER:Gift vid första ögonkastet – vad hände sen?

LÄS MER:”GVFÖ” är SVT:s mest oetiska program

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS