Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kapten Röd LisebershallenBild Stefan Berg Bild: STEFAN BERG
Kapten Röd LisebershallenBild Stefan Berg Bild: STEFAN BERG

Därför uppträdde Kapten Röd i Malmö FF-tröja

Göteborgsartisten har hotats och hatats på sociala medier efter att ha tagit på sig en MFF-tröja under spelningen på Malmöfestivalen. "Det var en hyllning till offren för gatuvåldet", förklarar Kapten Röd.

Det var i samband med sin spelning på Malmöfestivalen i söndags kväll som Göteborgsartisten Kapten Röd plötsligt drog på sig en himmelsblå matchtröja från stadens lag Malmö FF. Efteråt fick Kapten Röd mycket applåder men tvingades också ta emot såväl hat som rena hot från folk som tyckte att det var upprörande att en artist från Göteborg uppträdde i en tröja från ett "rivaliserande" fotbollslag.

"Tiden i Malmö en av de bästa i mitt liv"

Nu har Kapten Röd publicerat två inlägg, en text och en video, på sitt Instagram där han förklarar varför han valde att dra på sig MFF-tröjan.

LÄS MER: Därför hade Guns N' Roses basist Hisingen-tröja

"Jag tog fram tröjan under spelningen som en manifestation, till minne av dom många unga människor som förlorat livet i gatuvåld den senaste tiden i Malmö. Jag sa: "för mig symboliserar Malmö att oavsett bakgrund och politisk åsikt så är alla stolta över att vara en del av Malmö. Det är min upplevelse av Malmö. Och jag ser tillbaka på tiden jag bodde i Malmö som en av de bästa perioderna i mitt liv."

A post shared by KAPTEN RÖD (@kap10rod) on

GP har sökt Kapten Röd som inte vill kommentera saken ytterligare.

Den 14 september spelar Kapten Röd på Liseberg i Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.