Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Därför satsar vi på att skriva om klubb

Göteborgs kulturliv fortsätter långt efter att galleriernas vernissage stängt, teatern har dragit för ridån och operasångarna pustat ut i logerna, skriver GP:s kulturchef Björn Werner.

Göteborgs kulturliv fortsätter långt efter att galleriernas vernissage stängt, teatern har dragit för ridån och operasångarna pustat ut i logerna. För många är det faktiskt då kvällen börjar. På rumlande långgator, obskyra källarlokaler och kristallkronegnistrande nattklubbar samlas Göteborgarna för att försvinna bort i musik, rökmaskinsrök och en och annan öl. 

Eskapism? Ja. Men för många också en viktig del av livet. Och också en plats där konst, musik och mode kanske som mest blommar ut. Och tar form.

Därför startar vi nu igång GP Klubb. Varje vecka, året runt kommer vår stilsäkra klubbskribent Jonathan Bengtsson recensera en ny plats där göteborgarna glömmer sina sorger för sin stund. Eller, för all del, kanske får nya. Ta tempen på livet i natten.

Han kommer också guida er alla till stadens bästa avkrokar och mest centrala händelser.  Om det kommer bli kul? Något så otroligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.