Om Com Hem och TV4 inte når någon överenskommelse innebär det att Com Hem och Boxers tittare kan förlora alla TV4-kanaler inklusive C-More med start den 30 oktober 23.59.
Om Com Hem och TV4 inte når någon överenskommelse innebär det att Com Hem och Boxers tittare kan förlora alla TV4-kanaler inklusive C-More med start den 30 oktober 23.59. Bild: Fredrik Sandberg/TT

ComHem och TV4 förlänger avtalet till söndag

23.59 i natt riskerade 2,1 miljoner hushåll tillgång till TV4-kanalerna och C More. Allt hängde på om TV4 och ComHem skulle komma överens om ett nytt avtal. Det gjorde de inte – men har samtidigt förlängt det befintliga avtalet till söndag midnatt.

ANNONS
|

Telia har tackat nej till att förlänga det avtal mellan ComHem och Telias bolag TV4 Media som slöts i december 2019.

Vid midnatt till lördag skulle avtalet ha löpt ut.

Parterna har efter förhandlingar inte lyckats komma överens om hur avtalet ska förlängas eftersom Telia begär en ”kraftig prishöjning”, enligt Com hems pressmeddelande.

– Vi är förvånade över att ha hamnat i det här läget återigen, säger Joel Ibson, kommunikationsansvarig på ComHem till TT.

Om ComHem och TV4 inte hade nått någon överenskommelse innebar det att Com Hem och Boxers tittare skulle förlorat alla TV4-kanaler inklusive C More med start den 30 oktober 23.59.

ANNONS

LÄS MER:Risk att TV4 släcks i riket

Så blev det inte.

Parterna har inte kommit överens om ett nytt avtal, däremot har de förlängt de befintliga fram till söndag midnatt, skriver Expressen.

2,1 miljoner hushåll beräknas beröras.

– Det är bra att vi har kommit överens om att tillfälligt förlänga avtalet så att vi kan förhandla fram ett avtal som båda parter är nöjda med. Nu hoppas vi att vi kan komma överens så att våra kunder kan fortsätta att se kanalerna även efter söndag natt, säger Samuel Skott, kommersiell chef på ComHem i ett pressmeddelande.

GP har sökt Louise Ekman, presschef för TV4 och C More, och Charlie Forsberg, kommunikationschef för TV4 Media för en kommentar.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS