Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rickard Olsson leder uppesittarkvällen i TV4 dagen för julafton. Nu när Com Hem och TV4 enats om ett nytt avtal kan tittarna pusta ut och börja värma glöggen. Bild: Erik Simander/TT

Com Hem och TV4 överens

Com Hem har kommit överens med TV4, skriver Tele2 i ett pressmeddelande. Parterna kommer att slutföra förhandlingarna i helgen och då beräknas även kanalerna vara tillbaka.

Enligt Tele2 har man under fredagen nått en muntlig överenskommelse med TV4. Under helgen planerar man att slutföra förhandlingarna.

– Jag är oerhört glad över att vi äntligen har nått en muntlig överenskommelse med TV4. Jag förstår att våra kunder är besvikna över ur de drabbats av detta den senaste veckan, och vi kommer nu jobba dag och natt för att få det nya avtalet på plats, säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen i pressmeddelandet.

LÄS MER: Tittare om TV4:s nedsläckning: "Fullständigt vansinnig"

Com Hem meddelar att efter att avtalet blivit klart mer i detalj kommer man att kunna ge exakt information om hur det totala kanalutbudet ska se ut.

Bakgrunden till konflikten som hotade jul-tv-friden för många tittare var att Tele 2 som äger Com Hem och Boxer, ville ha sändningsrättigheter som gör att tittarna ska kunna se TV-kanalerna och C-More på tv, surfplatta och mobiltelefon på samma sätt som Telias kunder fram till februari 2021.

Com Hem ansåg att dessa rättigheter krävs inför en stor digitalisering som ska börja genomföras nästa år.

LÄS MER: Nya samtal i tv-bråket

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.