Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Lucas Englund
Bild: Lucas Englund

Coldtears från Göteborg spelar på Sweden Rock

Det melodiska metalbandet Coldtears från Åstol utanför Göteborg har spelat tillsammans sedan 2005. Hittills har det inte blivit något album men bandet är på framfart. Snart släpper de ny musik med gästerna KISS och At The Gates och i sommar spelar de på Sweden Rock Festival.

– Vi startade bandet 2005 men spelade för första gången på Hultsfredsfestivalen vilket var riktigt kul. Efter det har vi har faktiskt inte spelat så mycket, det har blivit något vända till Mexiko och några spelningar på Göteborgskalaset. I övrigt har vi mest spelat på Sticky Fingers, berättar bandets gitarrist David Johansson.

Men nu ska Coldtears alltså spela på Sveriges största rock- och metalfestival, Sweden Rock i Sölvesborg.

– Det ska bli otroligt kul, jag har inte ord för det. Det är lite speciellt eftersom Ozzy Osbourne som också ska spela är ute på en av sin sista turnéer.

Har tjatat i tio år

David Johansson berättar att han jobbat för Sweden Rock i tio år och tjatat på att få spela med sitt band. Men det var först när Coldtears gick med i ett studieförbund och ansökte tillsammans med 400 band som de fick chansen.

– Jag vågar inte säga vad det beror på men jag hoppas det är för att de gillade musiken. Åtta band valdes ut och av dem var fyra tvungna att ha en kvinnlig frontfigur.

Men Coldtears är inte de enda göteborgarna som spelar på Sweden Rock. Hardcore Superstar och Cyhra som bland annat består av före detta In Flames-medlemmar är två andra band som spelar på festivalen i juni.

– Vi är ganska inspirerade av In Flames, vi gör hård musik med tralliga refränger. Det är samma låttänk men de är ju överlägsna, säger David Johansson.

Något album har bandet inte gett ut än, utan har istället fokuserat på singlar.

– Vi tycker det är rätt omodernt att släppa album, det är ju bara singlarna folk lyssnar på ändå. Låtarna vi kommer släppa under våren är rätt speciella. Vi har bland annat Bruce Kulick som spelade i KISS på 70-talet och Tompa Lindberg från At The Gates med som gäster. Det är riktigt kul.

Sweden Rock Festival äger rum 6-9 juni i Sölvesborg.

LÄS MER: Mikkey Dee ställer ut visuell konst i Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.