Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Claes Malmberg och Stefan Livh gör ny show på Kajskjul 8

De har känt varandra sedan av mitten av 1980-talet, men det var coronapandemin som på riktigt sammanförde Claes Malmberg och Stefan Livh. Varje vecka sänder de en populär podcast och i höst har nya scenshowen premiär på Kajskjul 8. Kanske kan den reta någon.

I september har nya showen ”Malmberg – full av liv” premiär på Kajskjul 8. Bakom den står vännerna Claes Malmberg och Stefan Livh och scenföreställningen ska bestå av musik och komik ”i en salig röra”.

– Och sen ska vi vara roliga! Vi vill att folk ska få skratta efter denna helvetestid med corona, säger Stefan Livh.

LÄS MER: Stefan Livhs sista program – nu slutar han på radion

Har en populär podcast

Duon har känt varandra sedan mitten av 1980-talet när de träffades i korridorerna på Radio Göteborg. Stefan Livh jobbade som tekniker när Claes Malmborg dök upp och började göra radio.

– Våra vägar har korsats många gånger, men sen var det covid som verkligen förde oss samman, Stefan Livh.

Fakta: ”Malmberg – full av Livh”

Show med skådespelaren Claes Malmberg och radioprofilen Stefan Livh på Kajskjul 8. Duon ackompanjeras av Bennet Fagerlunds trio.

Biljettsläpp 12 maj, showen spelas september till november 2021. Premiär 24 september.

Ur pandemitristessen föddes också podcasten ”Mot bättre vetande”, som nu har 10 000-tals lyssnare varje varje vecka. I podcasten tar Claes Malmberg och Stefan Livh upp dagsaktuella ämnen på ett humoristiskt sätt.

– Vi har en avspändhet, en lekfullhet och brist på insikt när det kommer till att man inte ska säga vissa saker... När karriären håller på att ta sa slut kan man kosta på sig att vara lite friare i tanken, säger Claes Malmberg.

Friare i reflektionerna

Precis som podcasten kommer showen att kretsa kring dagsaktuella händelser, en del tillbakablickar och blixtsnabba inlägg. Och så en del reflektioner kring manligt och kvinnligt.

– Ja det är minerad mark, eller hur! Vi kommer röra detta med manligt och kvinnligt, men också vara självkritiska, säger Claes Malmberg.

LÄS MER: Claes Malmberg stortrivs med sitt nya liv i Skåne

– Är man en vit man i övre medelåldern finns det ju mycket reflektioner man måste göra, men det är inte så jävla lätt heller. Nu är det tydligen färdigtafsat för ungdomarna till exempel, men så va det ju inte förr! säger Stefan Livh.

Viljan att vara lite rebelliska verkar inte ha nått hela vägen fram, i stället för att reta upp folk har reaktionerna från podcast-publiken snarare varit positiva.

– Ja, oroväckande positiva! Vi är inte så kontroversiella som vi trodde och retar inte upp så många som vi tänkt oss. Det rebelliska stråket verkar inte leva kvar när man blir sönderälskad i denna åldern, säger Claes Malmberg.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.