Christina Hjorth slutar

ANNONS
|

Informationen kommer från kulturchef Kennet Johansson som inte vill uttala sig om varför Christina Hjorth har valt att sluta. Han hänvisar till att avtalet som reglerar avgången är sekretessbelagt.

Christina Hjorth lämnade sin tjänst som kulturutvecklingschef den 30 april. Beslutet kom inte som en överraskning för Kennet Johansson som kan berätta att ingen kommer att ersätta henne som det ser ut nu. Hennes arbetsuppgifter övertas i stället av andra på förvaltningen.

- Titeln kulturutvecklingschef plockades bort för ett antal månader sedan. Det är ledningens sak att ansvara för utvecklingsarbetet, säger Kennet Johansson som 2004 efterträdde Hjorth som kulturchef.

Det var då som Christina Hjorth, efter fem år som kulturchef i Göteborg, i stället blev kulturutvecklingschef på förvaltningen. Detta efter att ha kritiserats av kulturnämndens ledamöter för brister i det administrativa arbetet och personalarbetet. Dåvarande nämndordförande Vivi-Ann Nilsson (s) menade att det krävdes en särskild tjänst med ansvar för de strategiska frågorna.

ANNONS

- Christina Hjorths beslut var väntat. Vi har haft ett antal diskussioner, mer vill jag inte säga. Hon är nöjd - och vi är nöjda, säger Kennet Johansson.

Vi har utan framgång sökt Christina Hjorth för en kommentar.

ANNONS