Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skådespelaren Chris ”Mr Big” Noth har sparkats från tv-serien ”The Equalizer” efter att två kvinnor anklagat honom för sexuella övergrepp i en artikel i The Hollywood Reporter.  Bild: Joel C Ryan
Skådespelaren Chris ”Mr Big” Noth har sparkats från tv-serien ”The Equalizer” efter att två kvinnor anklagat honom för sexuella övergrepp i en artikel i The Hollywood Reporter. Bild: Joel C Ryan

Chris Noth sparkad från tv-serien ”The Equalizer”

Efter anklagelserna om sexuella övergrepp har skådespelaren Chris Noth avskedats från CBS:s ”The Equalizer”, och sagts upp av sin agentur.

Den amerikanska skådespelaren Chris Noth, för många mest känd som Mr. Big i tv-serien ”Sex and the city” samt den aktuella uppföljaren ”And just like that”, har sparkats från CBS:s drama ”The Equalizer”, rapporterar The Hollywood Reporter. Anledningen är de anklagelser om sexuella övergrepp som två kvinnor berättat om för samma tidning (16/12).

CBS och Universal Television, som producerar ”The Equalizer”, gick i måndags ut med ett uttalande om Chris Norths omedelbara avsked från serien. Han kommer dock att synas i ett ytterligare avsnitt, som redan spelats in.

Läs mer: Agentur bryter med Noth efter anklagelser

Artikeln i The Hollywood Reporter innehåller två kvinnors detaljerade anklagelser om sexuella övergrepp mot Noth. Den ena ska ha ägt rum i Los Angeles 2004, och den andra i skådespelarens lägenhet i New York 2015.

Noth förnekar anklagelserna i ett uttalande till The Hollywood Reporter: "Anklagelserna mot mig från personer som jag träffade för flera år, till och med årtionden sedan, är kategoriskt falska. ... Mötena skedde i samförstånd. Det är svårt att inte ifrågasätta tajmingen för dessa berättelser. Jag vet inte säkert varför de dyker upp nu, men jag vet det här: jag har inte förgripit mig på dessa kvinnor."

Läs mer: Kollegor kommenterar anklagelser mot Noth

Enligt The Hollywood Reporter kände inte de två kvinnorna varandra och ska ha kontaktat tidningen separat vid olika tidpunkter. Båda använde pseudonymer för att förbli privata, och uppgav att de kände sig triggade efter att ha sett nyheterna om Noth som aktuell i ”And Just Like That”, som hade premiär på HBO Max tidigare i december.

Skådespelarens agentur A3 Artists Agency har avslutat samarbetet med Noth efter anklagelserna. Nyligen kommenterade även ”Sex and the city”-skådespelarna Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis anklagelserna mot deras tidigare kollega: ”Vi är djupt bedrövade över att höra anklagelserna mot Chris Noth. Vi stödjer de kvinnor som trätt fram och berättat om sina smärtsamma upplevelser.” skriver de i ett inlägg på Twitter (21/12).

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.