Charlie Watts liv i bilder

Den legendariska musikern Charlie Watts spelade trummor med Rolling Stones sedan bandet bildades 1962. Här är hans liv i bilder.

ANNONS
|

I närmare 60 år satt Charlie Watts bakom trummorna i Rolling Stones. Han har kallats för den mest gåtfulle av bandets medlemmar och var inte en förgrundsgestalt i den färgstarka gruppen. Men både bandmedlemmar och kritiker har genom åren framhållit att Rolling Stones inte hade klarat sig utan Watts.

LÄS MER:Rolling Stones trumset skyltar "stängt"

– Charlie är motorn. Vi åker ingenstans utan motorn, sade Ronnie Wood i dokumentären "Tip of the tongue".

Charlie Watts föddes i London 1941, han har gått på konstskola, arbetade som grafisk designer och spelade i lokala band. Han mötte medlemmarna i Rolling Stones 1962 och tackade ja till att spela trummor i bandet.

ANNONS

LÄS MER:Med Charlie Watts borta finns inte längre The Rolling Stones

Charlie Watts har spelat över 40 turnéer med Stones, men hade också en solokarriär.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS