Carola Häggkvist är på plats vid gränsen mellan Polen och Ukraina. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle)
Carola Häggkvist är på plats vid gränsen mellan Polen och Ukraina. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle) Bild: Håkan Johansson

Carola Häggkvist hjälper flyktingar på plats i Ukraina

På lördagskvällen samlas den svenska artisteliten i Avicii arena för stödgalan ”Hela Sverige skramlar”. Men Carola Häggkvist är inte där – hon har tagit sig in i Ukraina för att möta flyktingarna.

ANNONS

Carola Häggkvist fortsätter engagera sig i att hjälpa flyktingar som flyr kriget i Ukraina. Redan den 10 mars sjöng hon i galan ”Sverige samlas och hjälper” i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Det är också känt att hon tagit emot flyktingar i sitt hem.

När stora delar av den svenska artisteliten på lördagskvällen samlas i Avicii arena för den direktsända Ukraina-galan ”Hela Sverige skramlar är däremot inte Carola med. Hon befinner sig vid gränsen mellan Polen och Ukraina, och har till och med tagit sin i det krigsdrabbade landet.

I en rad Instagram-inlägg på lördagen berättar Carola Häggkvist om hur hon gjort sällskap förlossningsläkaren Elly Reinolds och anslutit sig till initiativet Operation aid.

ANNONS

”Idag skall vi gå in över gränsen och hjälpa de som står i regnet o kylan i kön för att få komma in i säkerhet. Jag vill både hjälpa på plats, dokumentära vilka organisationer som är här och inte och göra plats hemma för att själv ta emot ukrainare hemma i mitt hus.”, skriver Carola Häggkvist på sitt Instagram och uppdaterade senare med nya inlägg från den ukrainska sidan.

”Vad finns bakom parkeringen och vakterna?”

”Efter att vi kom över till ukrainsk sida och många volontärer gav dricka, varm soppa till alla som köade in i landet blev jag nyfiken på att gå lite längre in. Ja ni känner mig. Vad finns bakom parkeringen och vakterna? Varifrån kommer de gående eller körandes inifrån landet? Jag började gå och såg de gyllene kyrkspirorna i horisonten.”

Carola beskriver hur hon bland annat mött en man med dotter i rullstol. Kvinnan visade sig vara en historielärare på väg till Irland. Carola berättar också om en höggravid kvinna som flögs till Sverige för att flytta in hos en av artistens väninnor.

Tackar alla som engagerar sig

Carola Häggkvist tackar också sina artistkollegor och andra som engagerar sig i att hjälpa flyktingarna från Ukraina:

”Tack till alla artister och tv-program, organisationer och medmänniskor som på något sätt är med i hjärtat just nu.”

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS