Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rapparen Cardi B framträder under en konsert på Roskilde i Danmark, men nu är det klart att hon inte kommer över till Sverige och Way Out West. Bild: Helle Arensbak
Rapparen Cardi B framträder under en konsert på Roskilde i Danmark, men nu är det klart att hon inte kommer över till Sverige och Way Out West. Bild: Helle Arensbak

Cardi B ställer in Way Out West

Hiphopstjärnan Cardi B var tänkt som huvudnummer till årets upplaga av Way Out West. Nu meddelar arrangörerna att världsstjärnan ställer in.

"Tyvärr måste vi meddela att den tänkta spelningen med Cardi B på årets Way Out West är inställd. Vi beklagar den här situationen och jobbar nu hårt för att inom kort presentera en ny bokning i den lucka som uppstått i schemat."

Så skriver festivalen i sociala medier. Bland kommentarerna till nyheten frågar sig fans om det har med den pågående häktningssituationen rörande artisten Asap Rocky, som fått flera hiphopstjärnor att bojkotta Sverige.

LÄS MER: Tyga ställer in spelning i Göteborg

Än så länge har arrangörerna inte gett någon förklaring till att rapparen lämnat återbesked. GP kunde dock redan i juni berätta att Cardi B hade börjat ställa in spelningar.

Strulet kring hennes turné började i maj då hon med kort varsel bokade av uppträdanden på hemmaplan i USA. Den uppgivna anledningen var att hon behövde vila i sviterna efter en bröstförstoring.

LÄS MER: Cardi B ställer in spelningar på löpande band

Därefter ställdes ett framträdande på Parklife-festivalen i Manchester in och så även vid Formel 1-tävlingen Singapore Grand Prix.

När GP undersökte hennes turnéplan listades ett antal europeiska festivalspelningar under juli, bland annat Roskilde, men spelningen på Way Out West den 8 augusti saknades i turnéplanen, liksom en utannonserad konsert på Flow Festival i Helsingfors under samma helg.

Även spelningen i Finland har ställts in, meddelar arrangörerna för Flow Festival, som påpekar att det rör sig om en schemakrock.

Arrangörerna fick nyligen beskedet

Enligt Joakim Skoglund, marknadschef hos arrangören Luger, ska Way Out West nyligen ha fått beskedet att Cardi B ställer in. Att det tidigare funnits uppgifter om inställda spelningar har inget med dagens nyhet att göra menar han.

– Det har spekulerats en hel del, men anledningarna som det spekulerats i tidigare har inte varit gällande här, säger han.

Vad innebär det för er när ett av årets stora huvudnamn hoppar av såhär sent?

– Det är såklart alltid supertrist när sånt här sker. Men jag tycker att vi har ett av festivalens starkaste år någonsin. Vi har lite tid att sätta klart programmet och nu dök det upp en lucka i och med att hon inte kunde komma. Vi hoppas kunna fylla den inom kort.

Något datum när ni ska vara klara med ersättare?

– Nej, men vi har inte så lång tid kvar så vi satsar på att färdigställa programmet så snart som möjligt.

LÄS MER: First Aid Kit ställer in på Way Out West

Även First Aid Kit har ställt in

Cardi B är inte den enda stjärnan som ställt in Way Out West i år. I maj meddelade folkpopsystrarna Johanna och Klara Söderberg i First Aid Kit att de ställer in sin sommarturné, där festivalen ingick.

Det har funnits annonser ute där First Aid Kit är listade, trots att de har ställt in. Innebär det att de kommer ändå?

– Nej, någonstans har det skett ett misstag. Det har legat en miljon olika annonser ute och här har det blivit fel. Vi blev också medvetna om det nyligen.

Enligt Joakim Skoglund kan man inte få pengarna tillbaka på grund av de inställda akterna eftersom biljetter säljs till festivalen och inte enskilda artister.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.