Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cardi B på scen MetLife Stadium i New Jersey tillsammans med Lil Nas X den 2 juni i år. Några dagar senare skulle stjärnan ha varit på plats i Manchester, men valde att ställa in. Bild: Scott Roth
Cardi B på scen MetLife Stadium i New Jersey tillsammans med Lil Nas X den 2 juni i år. Några dagar senare skulle stjärnan ha varit på plats i Manchester, men valde att ställa in. Bild: Scott Roth

Cardi B ställer in spelningar på löpande band

Hip hop-stjärnan Cardi B, största dragplåstret på sommarens Way out west, uppges planera om sin turné. Stjärnan lider av komplikationer efter en bröstoperation: "Jag kan inte flyga."

Strulet kring Cardi B och hennes turné inleddes i maj. Då valde stjärnan att med kort varsel boka av spelningar hemma i USA. Anledningen var att hon behövde vila i sviterna efter en bröstförstoring.

I helgen som gick skulle Cardi B har uppträtt på Parklife-festivalen i Manchester, England. Med bara två dagars varsel valde stjärnan att stanna hemma. I samma veva lade hon också upp en bild på sociala medier som visade hur svullna hennes fötter blev av långflygningar, även detta ska enligt Cardi B vara en reaktion på bröstoperationen, ett ingrepp som gjordes efter födseln av dottern Kulture.

"Hon har inte bett om ursäkt"

"Arrangörerna beklagar att spelningen ställs in, men Cardi B själv har ännu inte kommit med någon ursäkt", konstaterade tidningen Manchester Evening News.

På tisdagen gick Formel 1-tävlingen Singapore Grand Prix ut på sitt Twitter-konto och berättade att Cardi B ställt in sitt framträdande i samband med motorfesten i september. Man berättade också att Gwen Stefani ersätter och nu delar scen med bland andra Swedish house mafia.

LÄS MER: Way out wests filmprogram tar form

Singapore Grand Prix noterar att de hoppas kunna boka Cardi B en annan gång och förklarar att avbokningen hänger ihop med att stjärnan "planerar omfattande förändringar i hela sina turnéplan i september och oktober."

– Vi har så klart också följt händelseförloppet, men har inte fått några som helst indikationer från artistens representanter på att Way out west riskerar att hänga i luften. De inställda spelningarna nu tycks handla om hennes återhämtning från hennes operation av vad jag kan läsa mig till, säger Joakim Skoglund hos arrangerande Luger.

Tidigare har Cardi B lagt upp en film på sitt Instagramkonto där hon säger att framträdandet på Summer Jam-festen på MetLife-arenan i New Jersey den 2 juni skulle bli hennes sista på länge. "Jag gör Summerfest, and that's it" sade hon då.

Göteborgsspelningen saknas i turnéplanen

På Cardi B:s officiella hemsida listas ett antal europeiska festivalspelningar under juli, bland annat i danska Roskilde. I slutet av månaden ska hon tillbaka till USA, den 4 augusti ska hon spela på en Toronto, Kanada.

Spelningen på Way out West den 8 augusti saknas i turnéplanen, liksom det utannonserade konserten i Helsingfors under samma helg. Den 16 augusti ska Cardi B vara på Baja beach festival i mexikanska Rosarito.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.