Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caitlin Moran, brittisk feminist, krönikör, författare och komiker. Bild: Claudio Bresciani / TT
Caitlin Moran, brittisk feminist, krönikör, författare och komiker. Bild: Claudio Bresciani / TT

Caitlin Moran och Jamaica Kincaid till Bokmässan

Helen Pankhurst, Gemma Hartley, Caitlin Moran, Kate Davies och Jamaica Kincaid kommer alla att gästa Bokmässan i september.

Nu presenterar Bokmässan en lång rad kvinnliga författare som gästar mässans tema om jämställdhet, både i samtal och seminarier, ett tema som tar avstamp i hundraårsjubileet för allmän och lika rösträtt i Sverige.

Bland annat kommer den amerikansk journalisten och författaren Gemma Hartley, aktuell med "Så jävla trött", den brittiska feministen, krönikören, författaren och komikern, Caitlin Moran, aktuell med "Konsten att bli känd" och den i åratal hyllade Jamaica Kincaid från USA/Antigua, som i år är aktuell med självbiografin "Mr Potter".

Ytterligare bokningar är brittiska Kate Davies, redaktör och barnboksförfattare, och en av grundarna av "Pride in Publishing", ett nystartat LGBTQ-förlagsnätverk. Davies debuterar i år med romanen "På djupet". Dessutom kommer brittiska kvinnorättsaktivisten och författaren Helen Pankhurst, som är släkt i rakt nedstigande led till suffragettledarna Emmeline och Sylvia Pankhurst.

– Vi håller på att bygga ett riktigt starkt program inom Tema jämställdhet och är väldigt stolta över gästerna. De tar sig an frågan på helt olika sätt – med humor, argumentation, aktivism, litteratur – och det ska bli oerhört spännande att med deras och många andras hjälp bredda och fördjupa samtalet om jämställdhet i höst, säger Bokmässans programchef Oskar Ekström i ett pressmeddelande.

Bokmässan pågår 26–29 september 2019.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.