Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Café Fluss skulle ha rivits i augusti. Nu får de vara kvar september ut. Bild: Johannes Isaksson
Café Fluss skulle ha rivits i augusti. Nu får de vara kvar september ut. Bild: Johannes Isaksson

Café Fluss får vara kvar september ut

Restaurangen i Jubileumsparken skulle vara jämnad med marken i slutet på augusti. Nu får de tillstånd att vara kvar september ut, enligt Anna Sara Perslow (C), ordförande i park och naturnämnden.

GP har tidigare rapporterat om att Café Fluss kämpat för att få vara kvar på sin plats bredvid badet i Jubileumsparken. Ägarna gjorde en namninsamling som fått in över 8000 underskrifter och publicerade ett öppet brev där de vädjade om att få fortsätta driva sin verksamhet.

LÄS MER: Avenykrogar riskerar höga böter efter trängselkoll

Café Fluss fick tidigare besked om att hela stället skulle vara rivet den 24 augusti. Men nu uppger politikern Anna Sara Perslow (C) på Facebook att restaurangen och baren får vara kvar september ut.

”Café Fluss har under sommaren gjort allt de kan för att få klarhet i hur länge deras verksamhet kan få vara kvar där de finns i Jubileumsparken idag. Och det har det gjort med den äran. Därför kommer Café Fluss - Jubileumsparken alldeles strax få ett meddelande om att de erbjuds ha kvar ytan för sin verksamhet september ut” skriver Anna Sara Perslow.

Därefter skriver hon att hon hoppas att bygget av parken kan påbörjas i höst. Något som kan dröja, då en byggnadsentreprenör lämnat in en överklagan på byggets upphandling.

LÄS MER: Nio Göteborgsrestauranger fick anmärkningar i helgen

Flera politiker i stadsdelen Lundby har också engagerat sig för att Café Fluss ska få finnas kvar, rapporterar Göteborg Direkt.

– Det handlar om att backa upp en omtyckt plats på Hisingen och visa att Göteborg är en modern stad där innovativa människor som vågar satsa på sina idéer möts av tillmötesgående politiker, inte en betongvägg. Vi som politiker måste kunna tänka utanför boxen, annars dödar man en del av Hisingen helt i onödan, säger Simona Mohamsson (L), som är vice ordförande i stadsdelsnämnden Lundby, till Göteborg Direkt.

Mohamsson, Johan Svensson (V) och Åke Björk (M) har tillsammans författat ett brev till park och naturnämnden, där de uttrycker sin oro för ”det akuta hotet mot de temporära verksamheterna i Frihamnen och Jubileumsparken”.

LÄS MER: Så mår Göteborgskrogarna efter coronavåren

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.